Baby op komst: maar wat heb je nou écht nodig?

Baby op komst: maar wat heb je nou écht nodig?

Gefeliciteerd, jullie krijgen een kleintje. Een bijzondere, spannende tijd en ook nogal overwhelming. Als het je eerste kindje is, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar enkele handvatten. Want wat heb je nou eigenlijk nodig voor je baby? Wij nemen wat momenten met je door en de producten die daar handig voor zijn. Dit kan je helpen om betere keuzes te maken en zorgt ervoor dat je huis straks niet vol staat met onnodige spullen die je toch niet gaat gebruiken. Door te kiezen voor wat je echt nodig hebt, ben je veel bewuster en dus duurzamer bezig. Lees verder en hoe wij je helpen om de ruis weg te halen zodat jullie je zoveel mogelijk kunnen richten op deze bijzondere tijd. 

Onderweg

Het meest onmisbare is toch wel een goed autozitje, bij een ziekenhuisbevalling neem je deze dan ook gelijk mee zodat jullie kindje veilig mee naar huis kan. Hierbij is vooral van belang dat je een autozitje hebt dat passend is bij de lengte, gewicht en leeftijd van je kindje. De manier van bevestigen in je auto is vooral een eigen voorkeur. Maar niet alleen in de auto, ook als je wilt wandelen, kom je voor verschillende keuzes te staan. Een kinderwagen is handig voor langere afstanden en maakt het gemakkelijk babyspullen, maar ook boodschappen mee te nemen. Een draagzak is weer fijn omdat je dan je kindje tegen je aandraagt en vooral handig voor moeilijk slapende baby's en als je kortere afstanden gaat wandelen. 

Baby op komst: maar wat heb je nou écht nodig?

Slapen

Het is belangrijk dat je een veilige, warme plek hebt voor je kleintje om te slapen. Vooral in de eerste periode, slaapt je baby heel veel. Dan kan je kiezen voor een co-sleeper. Een co-sleeper is een wiegje dat aan je bed staat en het makkelijk maakt om ‘s nachts te voeden en te troosten. Een co-sleeper is niet voor iedereen het fijnst, je kunt ook kiezen voor een wiegje dat je makkelijk kan verplaatsen. Bijvoorbeeld voor de eerste periode in je eigen slaapkamer en na een tijdje in de babykamer. 

Handig in huis

De grootte van je huis speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de volgende handige producten. Een commode of verschoningstafel is praktisch. Een vaste plek waar je de luier verschoont in huis waar je ook de luiers, doekjes en schone kleding bewaart. Maar heb je niet zoveel ruimte? Zorg dan voor een verschoningsmatje dat je bed en bank legt tijdens het verschonen. And thank us later.

Een box is vrij groot en kan flink wat ruimte innemen. Het is een plek waar de baby kan slapen (maar hoeft zeker niet), spelen en altijd veilig ligt. Dit hoef je niet gelijk in huis te hebben, je kunt hier ook een paar maandjes mee wachten. Een wipstoel of babyzitje voor de kinderstoel zijn zaken die minder ruimte innemen en ook handig zijn. Je verplaatst het makkelijk, je kindje kan aan tafel erbij zitten en het geeft rust want je kindje zit veilig en vast. 

Ben je er nog niet helemaal uit en laat je je graag adviseren? Plan dan een 1-op-1 sessie in met onze founder Julie, ze helpt je met het maken van duurzame keuzes die bij jullie passen.