FAQ

Hoe sluit ik een abonnement af bij de Tiny Library?
Dit doe je simpel en snel via onze webshop. Selecteer de producten die je tijdelijk wilt huren en reken deze af. Geef bij de betaling aan wanneer je de producten in ontvangst wilt nemen. Wij gaan de producten voor je in orde maken en nemen contact met je op wanneer we deze komen leveren.

Wat is de minimale of maximale looptijd van een abonnement?
Bij Tiny Library sluit je een abonnement af vanaf 3 maanden. Na deze periode kun je het huurcontract per maand opzeggen. Je hebt altijd het recht om producten binnen 14 dagen na bestelling te retourneren in originele staat. We hanteren geen maximale huurtermijn. Gebruik je het product niet meer? Laat het ons dan weten, dan zetten we je abonnement stop.

Hoe betaal ik mijn abonnement?
Bij de eerste betaling wordt direct een automatische incasso aangemaakt voor de huurproducten. Bestaande klanten kunnen inloggen met een eigen emailadres, vervolgens is daar een overzicht van de facturen zichtbaar. Voor de koopproducten betaal je een eenmalige betaling.

Wanneer gaat mijn abonnement in? (combineren met wanneer ontvang ik de producten)
Het abonnement gaat in op de dag dat je het pakket hebt ontvangen.

Wanneer ontvang ik de producten?

 • Ma-vrij vóór 14:00 uur besteld is de volgende dag in huis.
 • Za of zo besteld is dinsdag in huis.

Ik wil graag mijn abonnement opzeggen. Hoe werkt dit? (combineren met opzegtermijn)
Wat jammer dat je ons gaat verlaten! Neem contact met ons op zodat we jouw abonnement kunnen beëindigen. Houd er rekening mee dat wij een opzegtermijn van één maand hanteren en je de producten dus nog één maand na opzegging kunt gebruiken mits de minimale contractduur is behaald. Vervolgens plannen we een ophaalmoment, geven je instructies hoe je de producten kunt terugsturen of langs kan brengen bij ons magazijn in Duivendrecht.

Wij raden aan om je babyuitzet ongeveer 4 weken voor de uitgerekende datum thuis te laten bezorgen. Mocht je kindje onverhoopt eerder geboren worden, laat het ons dan gewoon weten! Dan zorgen wij ervoor dat de door jouw bestelde producten zo spoedig mogelijk worden geleverd.

Wat is de opzegtermijn?
De opzegtermijn is 1 maand en dat kun je per e-mail opzeggen.

Hoe worden de producten geleverd?

 • Al onze pakketten worden verstuurd met PostNL.
 • Woon je in de buurt dan komen we de producten zelf brengen met de bakfiets, wel zo milieubewust! 

Worden de producten gereinigd/schoongemaakt?
Natuurlijk! We garanderen dat alle producten geïnspecteerd, gewassen en ontsmet worden voordat ze te huur aangeboden worden. Voor het huidje van je baby en omwille van de planeet gebruiken we alleen natuurlijke reinigingsmiddelen.

Gebruik je de producten niet meer en wil je ze retour sturen?
Stuur ons dan één maand vantevoren een bericht op info@babyexchangerie.nl. Het is mogelijk om de producten retour te sturen op drie manieren:

 1. Je kunt de producten op maandag en vrijdag tussen 09u-17u terugbrengen naar ons magazijn in Duivendrecht. Neem contactmet ons op om te laten weten wanneer je langskomt. 
 2. Je kan de producten via de normale bezorgservice opsturen naar: Industrieweg 22 1115 AE Duivendrecht. (A.J van Deudekom B.V.) Laat even weten wanneer je de producten retour stuurt, dan kunnen wij daar rekening mee houden
 3. Woon je in Amsterdam dan kunnen de producten bij jouw thuis ophalen voor €15,- op woensdag tussen 09u-17u. Woon je buiten Amsterdam dan kunnen wij de producten ophalen voor €30,-. 
  Let op: gezien de huidige situatie werken wij vooral thuis. Neem dus even contact op als je wilt langskomen dan kunnen wij hier rekening mee houden.

 Wat zijn de betaalmogelijkheden?
Je kunt betalen via Ideal, met alle banken.

Herroepingsrecht
U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van herroeping
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag Herroeping waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van de terugzending komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Uitgezonderd van het herroepingsrecht is een consumentenkoop die ziet op de levering van:

 • volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
 • producten die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben;
 • producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;
 • producten die na levering door hun aard onherroepelijk zijn vermengd met andere zaken;
 • audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken;
 • kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van een overeenkomst voor de geregelde levering van dergelijke publicaties (een abonnement).