Tips voor een fijne bevalling

Tips voor een fijne bevalling

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Je gaat nu een hele mooie en bijzondere fase tegemoet met veel veranderingen. Om je te helpen tijdens deze speciale periode, delen we graag een paar tips voor tijdens je zwangerschap en bevalling. 

ZORG GOED VOOR JEZELF

Als je zwanger bent, is het belangrijk om extra goed voor jezelf te zorgen. Niet alleen omdat je lichaam nu ook voor je ongeboren kindje zorgt, maar ook omdat het bijdraagt aan een soepelere bevalling en een gezonder kindje. Dus, eet lekker gezond, neem genoeg rust en beweeg regelmatig en vergeet niet om op tijd naar de verloskundige of gynaecoloog te gaan voor de nodige controles. Maar ook mentaal is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zwanger zijn kan soms best stressvol zijn, dus praat erover met vrienden of familie en neem de tijd om te ontspannen. Kortom, geniet van deze bijzondere tijd en zorg goed voor jezelf én je kleintje.

DOE HET OP JOUW MANIER

De bevalling van je kind is een intiem en persoonlijk moment in je leven. Het is daarom belangrijk om deze op jouw manier te doen en jouw wensen duidelijk te maken aan je verloskundige of gynaecoloog. Denk na over bepaalde houdingen tijdens het persen, het wel of niet gebruiken van pijnstillers of wie er bij de bevalling aanwezig mag zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een geboorteplan te maken met al deze informatie. Door jouw wensen duidelijk te maken, kun je ervoor zorgen dat de bevalling een positieve ervaring wordt waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken.

REGEL ALVAST JE BABYUITZET

We snappen dat het rust geeft als je deze dingen alvast hebt geregeld. Daarom kun je bij ons -zover als je wilt- vooruit bestellen. Geef bij je bestelling aan wanneer je het geleverd wilt hebben en wij zorgen dat het in orde komt. 

Voor de dingen die je echt nodig hebt, zoals een co-sleeper, kinderwagen of autostoel adviseren wij deze deze rond week 37 in huis te hebben. De meeste bevallingen zijn tussen 37 en 41 weken en wij weten uit ervaring dat het rust geeft om het tijdig in huis te hebben. 

BLIJF BEWEGEN

Tijdens de bevalling is het slim om actief te blijven. Waarom? Het kan de bevalling verkorten en pijn verminderen. Ook kan het helpen bij de beweging van de baby door het geboortekanaal en het vermindert stress en angst, waardoor je een positievere ervaring hebt. Plus, het verbetert de bloedcirculatie en voorkomt complicaties zoals hoge bloeddruk. Dit geldt overig niet alleen voor tijdens de bevalling. Door actief te blijven tijdens je zwangerschap verhoog je je fysieke en mentale gesteldheid. 

BEKIJK AL JE OPTIES

Er zijn verschillende opties beschikbaar als het gaat om bevallen, zoals een ziekenhuisbevalling, thuisbevalling of bevallen in een geboortecentrum. In het ziekenhuis heb je natuurlijk alle medische apparatuur en professionals bij de hand. Dus als er iets onverwachts gebeurt, zoals het nodig hebben van een keizersnede, ben je in goede handen. Thuis daarentegen is veel intiemer en rustiger. Je kunt je eigen omgeving creëren en je meer ontspannen voelen.

Daarnaast is er ook een verschil in de beschikbaarheid van pijnverlichting. In het ziekenhuis heb je toegang tot medicijnen zoals epidurale verdoving, die de pijn aanzienlijk kunnen verminderen. Thuis moet je het doen met natuurlijke methoden zoals ademhalingstechnieken en massages. Kies de optie die het beste bij jou en je partner past, zodat jullie op een comfortabele en veilige manier jullie kindje kunnen verwelkomen.

EN NU?

Na de bevalling is het belangrijk om niet alleen aan je baby, maar ook goed aan jezelf te denken. Rust uit wanneer je kunt, eet gezond voedsel en drink veel water om jezelf te hydrateren. Maak tijd vrij voor jezelf. Het is belangrijk om af en toe een pauze te nemen en iets te doen wat je leuk vindt, zoals een boek lezen of een wandeling maken. Zoek ook hulp wanneer dat nodig is. Het is oké om hulp te vragen aan vrienden, familie of professionals als je het gevoel hebt dat je het niet aankan.

Onthoud dat het krijgen van een baby een grote verandering is en dat het tijd kost om aan te passen. Wees geduldig met jezelf en neem de tijd die je nodig hebt om te herstellen en te genieten van deze nieuwe fase in je leven.

Heb je nog vragen? Stuur ons een bericht en wij helpen je graag verder.


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.