TINY STORIES | “De reuring en de energie van de stad zijn voor mij heel waardevol. Mijn interesses komen in de stad meer tot leven.”

Tiny Stories
Welkom bij onze nieuwe rubriek Tiny Stories. In deze rubriek nemen we een kijkje in de kleurrijke levens van inspirerende gezinnen. Hoe ervaren zij het ouderschap? En wat willen zij hun kindje graag meegeven in het leven? Vandaag: Armia (32), Caro (31) en hun dochter Ziggy (3) uit Amsterdam.

First things first. Wie zijn jullie? En hoe ziet jullie gezinssituatie eruit?
A: “Ik ben Armia Yousefi, 32 jaar en ik woon met mijn vriendin en dochter in Amsterdam. Ik ben een modeontwerper en ik houd me bezig met het maken van kleding en andere artistieke expressies.”
C: “Mijn naam is Caro, 31 jaar en ben al ruim acht jaar samen met Armia. Daarnaast ben ik een freelance copywriter, maar bovenal moeder van Ziggy, onze dochter van drie jaar.”                                                                         

Wilden jullie altijd al een gezinnetje?
C: “Zeker, ik heb altijd gedroomd van een groot gezin met vier kinderen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier inmiddels wel op teruggekomen ben, haha.”
A: “Ja, ik heb ook altijd de wens voor kinderen gehad. Het was voor mij wel heel erg wennen toen Ziggy werd geboren. Soms is het ouderschap echt zwaar, maar er is eigenlijk niets mooiers. Ze is mijn meest waardevolle bezit.”

Jullie zijn beide heel creatief en open-minded, hoe geven jullie dit mee aan Ziggy?
C: “Ik ben daar wel bewust mee bezig. In de keuzes die ik maak met betrekking tot de boeken die we voor haar kopen en haar speelgoed , maar ook haar verkleedkostuums. Op die manier probeer ik keuzes te maken die niet binnen een vast kader vallen. Verder gaan we regelmatig naar het museum, brengen we veel tijd door in de natuur en proberen we schermtijd zo veel mogelijk te beperken. Dat lukt niet altijd even goed, maar we doen ons best.”
A: “Ik probeer haar verschillende muziek te laten horen en als ze aan het tekenen is dan probeer ik haar zo veel mogelijk vrij te laten, zodat ze geen rem ervaart tijdens het creëren.”

“Hoewel de hectiek soms intens is, vind ik het leuk dat je de deur uitstapt en de wereld voor je open ligt.                       

                                                                                         - Caro

Hoe is het om met een kleintje in de stad te wonen? En wat is het leukste aan in de stad wonen?
A: “Het is af en toe hectisch. Je hebt een klein kind en daar moet je heel goed op letten. In een stad als Amsterdam waar veel fietsers en auto’s rijden moet je altijd alert zijn. Soms kan dit vermoeiend zijn, maar de reuring en de energie van de stad zijn voor mij heel waardevol. Mijn interesses komen in de stad meer tot leven, passies zoals fashion, kunst en cultuur. ”
C: “Ik ben zelf heel gevoelig en dan zou je denken dat Amsterdam niet per se de eerste keuze is om te wonen, maar de vibe en de energie van de stad wegen toch zwaarder dan de hectiek. Hoewel de hectiek soms intens is, vind ik het leuk dat je de deur uitstapt en de wereld voor je open ligt. Er is altijd wel een nieuwe plek of restaurantje waar je naartoe kunt. Ik vind vooral die vernieuwing en dynamiek heel erg leuk.”

Easywalker Miley 2 buggy

“Het zijn inderdaad heel veel lesjes, iedere dag weer opnieuw. Een van de grootste lessen is dat zij mij heeft doen realiseren dat ik goed voor mezelf moet zorgen.”

                                                                           - Caro

Wat is de mooiste spiegel of les die jullie van Ziggy hebben meegekregen?
A: “Het zijn er heel veel. Ik denk voor mij vooral verantwoordelijkheid. Zij heeft mij geleerd wat verantwoordelijkheid in de kern inhoudt. Natuurlijk heb je het praktische aspect van voor een kind zorgen. Het feit dat wie ik ben, van de grootste invloed op haar zal zijn, heeft mij veel bewuster gemaakt van mijn eigen doen en laten.”
C: “Het zijn inderdaad heel veel lesjes, iedere dag weer opnieuw. Een van de grootste lessen is dat zij mij heeft doen realiseren dat ik goed voor mezelf moet zorgen. Dat heb ik op een harde manier moeten ontdekken. Ik kwam na mijn zwangerschap in een donkere periode terecht, waarin ik echt weer moest leren om tijd voor mezelf te nemen. Juist jezelf vaker op de eerste plek moet zetten, omdat je het anders gewoon niet redt. Regelmatig je eigen batterij opladen, een pas op de plaats maken en tijd voor jezelf nemen is essentieel om vervolgens weer met hernieuwde energie thuis te komen.”

Wat vinden jullie de grootste uitdaging die bij het ouderschap komt kijken?
C: “Voor mij is dat balans vinden in je werkleven, het ouderschap, je relatie, vrienden, dat vind ik een heel grote uitdaging. Om al die ballen constant in de lucht te houden.”
A: “Mijn grootste uitdaging is om zelf te ontdekken wat goed en slecht is voor Ziggy. We leven in een informatiewereld, waarin we constant toegang hebben tot alle informatie. Mijn eigen weg vinden in wat voor ouder ik wil zijn, in plaats van mij te laten beïnvloeden door externe factoren of de opvoeding die ik zelf heb gehad.”

“Het kopen van tweedehands kleding voor Ziggy en het doorgeven van kleding om overconsumptie te beperken. We zijn heel bewust van de producten die we voor Ziggy kopen.”
- Armia

Bij Tiny Library staat duurzaamheid centraal. Wat betekent duurzaamheid voor jullie? Ook met het oog op de toekomst van Ziggy?
A: “We proberen duurzaam te leven, waar het kan. Zo hebben we er bewust voor gekozen om Ziggy vegetarisch op te voeden. Een keuze die van invloed is op haar als mens, maar ook op de wereld en het milieu. Maar ook het kopen van tweedehands kleding voor Ziggy en het doorgeven van kleding om overconsumptie te beperken. We zijn heel bewust van de producten die we voor Ziggy kopen.”
C: “Inderdaad op het gebied van kleding, maar eigenlijk met alles wel. We zijn daar zeker niet perfect in, want ik maak ook nog wel eens een slippertje bij een grote modeketen. Maar sinds de komst van Ziggy zijn we wel veel bewuster gaan leven.”

Easywalker Miley 2 buggy

Welk product is voor jullie het meest handig geweest?
C: “Dat is denk ik toch wel onze kinderwagen van Easywalker. Je kunt deze met één hand in- en uitklappen en over je schouder dragen. Vooral omdat we op de bel-etage wonen met Ziggy is het handig als je een wagen hebt die niet te veel weegt, omdat je dagelijks de trap op en af moet. In het begin hebben we de Bednest co-sleeper gebruikt en dat was ook ideaal.”

Wat willen jullie Ziggy meegeven?
A: “Dat ze in haar zelf gelooft en dat ze lief moet zijn voor mens, dier en planeet. Dat ze goed is zoals ze is en dat er van haar gehouden wordt.”
C: “Wat ik haar vooral mee wil geven is dat ze van zichzelf houdt. Als zij van zichzelf houdt dan kan ze op een gezonde manier ook van anderen houden. Als je van jezelf houdt dan heb je extern veel minder nodig van anderen en van je omgeving. Dan leer je veel meer in je eigen kracht staan. En natuurlijk het gevoel van onvoorwaardelijke liefde, dat wat ze ook meemaakt of doet in haar leven wij altijd achter haar staan.”

Hoe ziet een ideale zaterdag er voor jullie gezin uit?
A: “Lekker buiten met z’n drietjes, iets bezoeken of in de natuur zijn. Ik geniet er heel erg van als ik Ziggy zie genieten. Wat dat betreft kan ik echt van de kleine dingen genieten.”
C: “Ja, ik ook. We rijden regelmatig naar het strand of naar een dorpje in de natuur en nemen dan een picknickkleedje mee. Als het zonnetje schijnt dan hebben we eigenlijk niet heel veel meer nodig.”

Via Tiny Library huur je eenvoudig en duurzaam babyproducten. Neem een kijkje in onze Tiny Library voor een overzicht van alle producten.

Fotografie credits: Tengbeh Kamara


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.