Gouden tips voor de eerste vakantie met je baby

Gouden tips voor de eerste vakantie met je baby

Zo, de vakantie is geboekt. Het aftellen kan beginnen! Waar je voorheen je koffers een avond van tevoren kon inpakken, gaat er met een kleintje toch nét iets meer voorbereiding aan vooraf. In deze guide voorzien wij je van een aantal handige tips voor een geslaagde vakantie samen met je newborn. Of je nu kiest voor een autovakantie in eigen land of een vliegvakantie naar een zonnige bestemming, wij helpen je op weg. Want een goede voorbereiding is het halve werk.

Vraag op tijd een paspoort of identiteitskaart aan voor je baby
Wanneer je met je baby over de grens wil reizen heeft hij zijn eigen reisdocument nodig. Hier moet een pasfoto op waarbij je baby recht in de camera kijkt. Dat kan nog wel eens een uitdaging zijn, maar gelukkig zijn de pasfoto regels voor baby’s een stuk soepeler dan voor volwassenen. Let er ook op dat je het reisdocument op tijd aanvraagt. De duur van de aanvraag verschilt per gemeente, maar houd rekening met een verwerkingstijd van ongeveer een week.

Auto of vliegtuig?
Een van de voordelen van een autovakantie, is dat je meer spullen mee kunt nemen dan wanneer je met het vliegtuig reist. De reiswieg, het wipstoeltje, het verschoningskussen, het boxkleed… het kan allemaal mee! Belangrijk om in gedachten te houden: reis nooit langer dan 1,5 tot 2 uur achter elkaar. Neem korte pauzes voor een frisse neus en wat lichaamsbeweging.

Hebben jullie een vliegvakantie geboekt? Tot de leeftijd van twee jaar mag je kindje bij jou op schoot zitten. Bij lange vliegreizen kun je gebruik maken van een reiswieg. Voor zowel een auto- als vliegvakantie geldt: neem voldoende  eten, drinken en vermaak mee. Denk aan verschillende snacks, speelgoed, maar ook een extra kledingsetje is geen overbodige luxe. Nog niet alles in huis? Neem een kijkje op onze website voor praktische reis-items die je ook voor een korte vakantie kunt huren.

Boek een fijne, centraal gelegen accommodatie
Een fijn verblijf voor je gezin kan een enorm verschil maken in jullie vakantieplezier. Kies voor een accommodatie die babyproof is en waar bijvoorbeeld al een babybedje aanwezig is. Daarnaast is het ook handig om te kiezen voor een centraal gelegen verblijf, zodat je in de nabije omgeving basisvoorzieningen voor handen hebt zoals een supermarkt en wat leuke restaurantjes. Een appartement is een ideale keuze wanneer je met je pasgeboren baby voor het eerst op vakantie gaat. Het geeft je de vrijheid om zelf eten te bereiden en niet bij iedere maaltijd de deur uit hoeft. Wel zo handig wanneer je kleintje net zo lekker ligt te tukken.

Voeding
Borstvoeding geven is ideaal wanneer je op vakantie bent, je hebt het altijd bij je en het heeft altijd de ideale temperatuur. Daarnaast hoef je ook geen extra spullen mee te nemen zoals flesjes, poedermelk en een thermoskan. Geef je flesvoeding? Ook helemaal prima! Zorg alleen wel dat je voldoende voeding meeneemt voor de gehele reis, ze verkopen namelijk niet overal dezelfde merken kunstvoeding.

And last but not least: stop je tas en koffers niet vol met luiers. Hartstikke zonde om al je kostbare kofferruimte in te ruilen voor een product dat ze overal ter wereld verkopen.

"Ik heb een prachtige buggy gehuurd bij Tiny Library. Het proces verliep helder en soepel. Ook het retour proces is heel gemakkelijk ingericht. Ik zou Tiny Library zeker aanraden bij vrienden omdat het een geweldige oplossing is voor het vaak tijdelijk nodig hebben van baby/ kind producten. Superblij mee!" - Andrea M.

Bij Tiny Library kun je voor je hele baby uitzetlijst terecht, duurzaam en goedkoop.

“Wij huren een deel van onze baby uitzet omdat het duurzaam is, het bespaart ons een grote uitgave in 1 keer en na afloop geen gedoe met het doorverkopen. Een andere reden is dat we gewoonweg geen babyspullen meer hadden! Met de verzekering erbij kunnen we zorgeloos huren en nog meer genieten van de mooie spullen!” - E. Bracke

 Wil je onze complete duurzame uitzetlijst ontvangen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse zwangerschapskalender van Tiny Library

 


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.