Zo kies je de beste co-sleeper

Zo kies je de beste co-sleeper - Tiny Library

Veel ouders zijn tegenwoordig fan van een co-sleeper. In een co-sleeper slaapt je baby naast je in zijn of haar eigen bedje. Zo heb je geen gedoe meer met 's nachts opstaan en naar de babykamer lopen en kun je je baby altijd in de gaten houden. En het is gewoon mega knus om je kleintje zo dichtbij te hebben natuurlijk! Maar wat zijn precies de voordelen? En welke opties zijn er? Dit en meer vertellen we je graag in deze blog

WAT IS EEN CO-SLEEPER?

Een co-sleeper is een wiegje dat je naast je eigen bed kunt plaatsen, zodat je baby dicht bij jou kan slapen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar met elk unieke eigenschappen zoals inklapbaar zijn, kunnen schommelen of over het bed heen te schuiven. Over deze verschillen en wat het beste bij jou past lees je hieronder. 

Het gebruik van een co-sleeper heeft als voordeel dat je baby zich veilig en geborgen voelt en jij als ouder gemakkelijk bij je baby kunt om te voeden of te troosten. Bovendien kan het gebruik van een co-sleeper de kans op wiegendood verminderen, omdat je baby dicht bij jou ligt en jij hem of haar in de gaten kunt houden. Een ander voordeel van een co-sleeper is dat het de borstvoeding bevordert, omdat je gemakkelijk bij je baby kunt om hem of haar te voeden. En laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon mega knus om je kleintje zo dichtbij te hebben. Geen wonder dat zoveel ouders fan zijn van een co-sleeper!

HOE LANG GEBRUIK JE EEN CO-SLEEPER?

Mensen gebruiken een co-sleeper meestal totdat hun baby ongeveer zes maanden oud is. Dit komt doordat baby's op die leeftijd beginnen te rollen en zichzelf kunnen verplaatsen, wat het risico op verstikking vergroot als ze te dicht bij de ouders slapen. Sommige ouders gebruiken de co-sleeper echter langer, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeur en behoeften. Het is belangrijk om te doen wat goed voelt voor jou en je baby. 

ONZE CO-SLEEPERS OP EEN RIJTJE

Bij Tiny Library hebben we verschillende soorten co-sleepers te huur, elke met hun eigen voordelen. Om je te helpen met het maken van een goede keuze hebben we de belangrijkste informatie op een rijtje gezet. 

BEDNEST

  • Wieg, co-sleeper, mozesmand en reiswieg in één
  • Tot plat pakket in te klappen voor makkelijk meenemen en opbergen
  • In hoogte te verstellen en in reflux stand te zetten

CHICCO NEXT2ME MAGIC

  • Eenvoudig te openen met automatisch schuifsysteem
  • Met schommelstand en te kantelen in 4 standen
  • Makkelijk te verplaatsen door 4 zwenkwielen met remmen

CHICCO NEXT2ME FOREVER

  • Om te bouwen naar 3 verschillende soorten bedjes 
  • Makkelijk te verplaatsen door 4 zwenkwielen met remmen
  • Bekleding gemakkelijk af te halen en te wassen in de wasmachine

TINY SLEEPER

  • Volledig over het bed heen te schuiven
  • Moeiteloos uit elkaar te halen en mee te nemen met draagtas
  • Makkelijk schoon te maken in de wasmachine

CO-SLEEPER WIT HOUT

  • Makkelijk te openen hekje
  • Te gebruiken als co-sleeper of gewone wieg 

STOKKE SNOOZI

  • Matras te verstellen in 2 hoogtes
  • Te gebruiken tot 9 maanden
  • Gemakkelijk wasbaar in de wasmachine

    Al onze co-sleepers worden geleverd inclusief een matras. Heb je liever een nieuw matras? Dan kan dat natuurlijk ook!

    VAN CO-SLEEPER NAAR LEDIKANT

    Het is aangeraden om over te schakelen van een co-sleeper naar een ledikant wanneer je baby begint te bewegen en meer ruimte nodig heeft om comfortabel te kunnen slapen. Dit kan meestal rond de 4-6 maanden gebeuren, maar het kan natuurlijk variëren afhankelijk van de ontwikkeling van je kleintje. Als je merkt dat je baby begint te rollen of zichzelf omhoog probeert te trekken, dan is het misschien tijd om over te stappen. Het belangrijkste is om te zorgen dat je baby veilig en comfortabel kan slapen, dus volg gewoon het tempo van je kleintje en maak de overstap wanneer jij denkt dat het de juiste tijd is.

    De Chicco Next2Me Forever heeft de optie om om te vormen tot een kinderbedje. Het ombouwen is eenvoudig en kan snel worden gedaan, zodat je kleintje kan blijven genieten van de vertrouwde omgeving van hun babybedje terwijl ze groeien en zich ontwikkelen.

    Is je kindje al wat groter? Kies dan voor een Ubed kindermatras. Dit is het eerste wasbare kindermatras door de makkelijk afneembare hoes. Het matras is gemaakt van hygiënisch polyester met open, ventilerend 3D structuur. Zo zorgt Ubed ervoor dat je nieuwe kindermatrasje duurzaam, veilig en fijn voor je kindje is.

    Opzoek naar nog meer informatie en vergelijkingen? Kijk dan hier

    Heb je nog meer vragen? Stuur ons een bericht en wij helpen je graag verder.


    Reactie achterlaten

    Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

    Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.