Wiegje opmaken (met duurzaam beddengoed)

Wiegje opmaken (met duurzaam beddengoed)

Je bent helemaal klaar voor de komst van je baby en alles staat staat in de duurzame babykamer. De laatste to-do, het wiegje opmaken. Hoe moet je het wiegje opmaken? Omdat dit ook onderdeel is van een duuzame babykamer heb ik een stappenplan gemaakt dat je kunt volgen voor het opmaken van het wiegje, en hoe leuk is het om dit te doen met duurzaam beddengoed?

Wat heb je nodig bij het wiegje opmaken?

Je gaat beginnen met het opmaken van het wiegje voor je baby. Het is handig om alle benodigdheden vast klaar te leggen voordat je begint. Hieronder een lijstje met alles wat je nodig hebt voor het klaarmaken van het wiegje.

 1. Duurzaam matras
 2. Duurzame matrasbeschermer
 3. Duurzame molton
 4. Duurzaam hoeslaken
 5. Duurzaam laken
 6. Duurzame deken
 7. Duurzame hydrofiele luier

Zoals je in het lijstje ziet kun je ervoor kiezen om duurzaam beddengoed te gebruiken. Duurzaam beddengoed wordt gemaakt van biologisch katoen of katoen met Oeko-Tex label. Katoen moet van ver komen en is bewerkt met allerlei chemische stoffen die je niet graag bij je kindje in de buurt wil hebben. Voor de productie van biologisch katoen worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dat scheelt dus al heel veel. Daarom is het een goede optie om voor duurzame stoffen te kiezen in de babykamer. Dit is niet alleen beter voor de gezondheid van je baby maar het zorgt ook voor een betere leefomgeving van de mensen die de producten maken. Nu je weet wat je nodig hebt met het wiegje opmaken kun je gaan beginnen.

Stappenplan wiegje opmaken

 1. Leg de matrasbeschermer over het matras.
 2. Doe er eventueel een extra molton overheen.
 3. Tijd om verder te gaan met het wiegje opmaken, je trekt het hoeslaken over het matras.
 4. Vervolgens leg je de hydrofiele luier ter hoogte van het hoofdje van je baby. Deze vangt spuug etc. op en zorgt ervoor dat je niet elke dag opnieuw het duurzaam beddengoed moet verschonen.
 5. Dit is de laatste stap, het wiegje opmaken met het duurzame laken en de duurzame deken. Stop het laken en de deken goed onder het matras zodat deze niet los kan schieten. Je laat het laken iets onder de deken vandaan komen en dan valt er net een rand over de deken heen.

Laatste tip

Nu nog een laatste tip, deze is erg belangrijk bij het wiegje opmaken. Je moet ervoor zorgen dat je baby met zijn voeten dicht bij het voeteneinde van het bedje of wiegje ligt en het dekentje op schouderhoogte eindigt. Zo voorkom je dat je baby onder het beddengoed terecht komt. Het is belangrijk om dit goed te doen. Met dit stappenplan en deze laatste tip komt het helemaal goed met het wiegje opmaken.

Benieuwd naar meer informatie over co-sleepers? Bekijk onze blogs over de voordelen en onze aanraders.

Door Annemarie Federer


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.