Eerste hulp bij nesteldrang

Eerste hulp bij nesteldrang

Eerste hulp bij nesteldrang

Is de nesteldrang al ingekickt? In plaats van nieuwe producten te kopen kun je ze ook zelf maken. Leuk om te doen én beter voor de aarde. Om die schattige babykleertjes alvast een plek te geven in de babykamer, hierbij een DIY voor een mooi kledingrekje. Moeilijkheidsgraad: kind kan de was doen.

DIT HEB JE NODIG

  • Twee stevige stukken touw
  • Houten stok
  • Grote houten kralen (naturel of in een vrolijke kleur)
  • Eventueel lijm
  • Plafondhaken

ZO MAAK JE HET

  1. Je hebt verschillende opties om het kledingrek op te hangen. Bijvoorbeeld direct aan het plafond met plafondhaken of onder een wandplank door 2 gaten in de plank te boren waar je het touw door rijgt. Bepaal op basis van hoe hoog je het rek wilt hangen hoeveel touw en kralen je nodig hebt.

  2. Knoop twee stukken touw aan de uiteinden van de houten stok. Je kan tussen het touw en het hout wat lijm doen om zeker te zijn dat het touw niet schuift.

  3. Rijg aan beide stukken touw de kralen totdat je de juiste afmeting hebt bereikt. Als het touw te veel rafelt tijdens het rijgen kun je een stukje plakband op het uiteinde doen.

  4. Knoop daarna een lusje in de uiteinden van het touw zodat je het kledingrek gemakkelijk kan ophangen aan twee haken.

TIP! Als variatie kan je in plaats van een houten stok ook een tak gebruiken. Ook kan je het kledingrek zonder kralen maken en bijvoorbeeld voor dikker touw kiezen. Boor dan twee gaten aan de buitenkanten van de houten stok waar je het dikke touw doorheen kan rijgen. Maak een goede knoop in het touw onder de stok zodat de stok stevig blijft hangen.

DIY via: www.ohyeahbaby.nl

Baby kleren huren? Neem eens een kijkje bij Grey Label voor babykleding van organisch katoen en bij Red Orka voor de fijnste rompers. 

Co-sleeper huren?

De co-sleeper is een mooie en praktische oplossing om je baby de eerste maanden dicht bij je te hebben, terwijl je baby wel veilig in zijn of haar eigen bedje ligt.


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.