5 babyproducten die je (nog) niet hoeft te kopen

5 babyproducten die je (nog) niet hoeft te kopen
Niets leuker dan uren (online) rondsnuffelen en wegdromen bij al die mega schattige babyspullen. De keuze is reuze en de verleiding om alles in een paar klikken in je winkelmandje te gooien is minstens zo groot. Voordat je het weet staan de dozen torenhoog opgestapeld in de gang en weet de pakketbezorger de weg naar jullie huis met zijn ogen dicht te vinden. Maar wist je dat er een heleboel babyspullen zijn die ouders niet of nauwelijks gebruiken na aanschaf? Een miskoop is dus al gauw gemaakt. Wij sommen hieronder de minst gebruikte babyproducten voor je op zodat de kans op een miskoop een stuk kleiner wordt.

#1 Luieremmer
To buy or not to buy? De meningen over het nut van een luieremmer zijn sterk verdeeld. Om te beginnen zijn er een heleboel verschillende luieremmers. Variërend van simpele varianten die lijken op de normale afvalemmer tot aan de meer geavanceerde emmers met ingebouwde cassettes die de stinkende luiers in een handomdraai geurloos verpakken. Handig hoor, maar is dit item echt onmisbaar? Wij vinden van niet. Gooi poepluiers direct buiten weg in de container of lever ze in bij een luiercontainer als deze mogelijkheid er is. En laten we eerlijk zijn, die schattige babykamer ziet er zonder luieremmer een stuk gezelliger uit!

#2 Tummytub en babybadje
Wij snappen waarom deze twee producten niet op de baby uitzetlijst mogen ontbreken, want je kindje zal zo nu en dan in bad moeten. Daarnaast is het ook nog eens heerlijk voor je kleintje om even tot rust te komen in het warme water. Uit ervaring van veel ouders is gebleken dat een tummy tub en babybadje in de praktijk slechts voor een korte periode gebruikt worden. Het kan daarom een duurzame oplossing zijn om deze producten voor een bepaalde periode te huren. Er zijn tegenwoordig ook opvouwbare badjes zoals de Stokke Flexi Bath. Ideaal wanneer je klein woont en wat ruimte wilt besparen.

#3 Flessenwarmer
Ook weer een typisch gevalletje van handig, maar totaal overbodig. De meesten van ons hebben een magnetron in huis. Zo niet, dan kun je altijd gebruik maken van warm water. Je kunt het flesje prima in een pannetje met water opwarmen. Een druppel op de binnenkant van je pols en je voelt direct of de melk de juiste temperatuur is. En het scheelt natuurlijk ook weer in de portemonnee!

#4 Babyschoentjes
We get it, babyschoentjes zijn ontzettend schattig. Maar tegelijkertijd zijn ze ook alles behalve functioneel. Vaak zitten ze niet lekker en trapt je kleintje ze met gemak weer uit. Kies in plaats daarvan voor zachte pantoffeltjes of dikke sokjes. Pas wanneer je kindje gaat staan of lopen is het tijd om schoentjes aan te schaffen.

#5 Borstkolf
De meeste moeders die borstvoeding geven maken op een gegeven moment gebruik van een borstkolf. Wanneer je jouw baby wil voorzien van melk wanneer jij er zelf even niet bent of als je wat meer uit handen wilt geven is een kolf onmisbaar. Een borstkolf aanschaffen is een behoorlijke uitgave en vaak gebruik je het apparaat slechts voor een beperkte periode. Je kunt er daarom voor kiezen om een kolf te huren in plaats van te kopen, zeker wanneer je een kolf voor een korte periode nodig hebt is dit een slimme keuze.

Bij Tiny Library huur je eenvoudig je babyuitzet. Veilig, duurzaam en vaak goedkoper dan het aanschaffen van nieuwe producten. Nieuwsgierig naar alle producten? Je vindt ze hier.

Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.