Co-sleeper huren

Co-sleeper huren

Wat is een co-sleeper?

Een co-sleeper is een wiegje dat je zowel als losstaande wieg kan gebruiken, maar ook als aanschuifbedje. Je bevestigd de co-sleeper dan met veiligheidsbanden aan je eigen bed. Tussen het ouderlijk bed en de co-sleeper zit een opstaande zijde, deze kan je laten zakken zodat je gemakkelijk bij je baby kunt. Dat maakt het ideaal om je baby ‘s nachts te voeden. De co-sleeper is een mooie en praktische oplossing om je baby de eerste maanden dicht bij je te hebben, terwijl je baby wel veilig in zijn of haar eigen bedje ligt. 

Voordelen co-sleeper

Co-sleepen kan dus een positieve bijdrage leveren aan de hersenontwikkeling van je baby. Ook is het ideaal als je net bevallen aangezien je als moeder niet steeds het bed uit hoeft om je baby te kunnen voeden of troosten. Naast deze voordelen zijn er nog andere voordelen van de co-sleeper:

  • Het bevordert de hechting tussen moeder en kind.
  • Hechting draagt bij aan emotionele, sociale en cognitieve ontwikkeling van de hersenen.
  • Het zorgt ervoor dat je baby minder huilerig is.
  • Baby’s die alleen in een kamertje slapen lopen twee keer meer kans om te sterven door wiegendood dan kinderen die samen met de ouders slapen.
  • Moeder en kind vallen sneller in slaap.
  • Het helpt pasgeboren baby’s bij het reguleren van de ademhaling en hartslag.
  • Je baby herkent jouw geur waardoor hij of zij zich veilig voelt. 
Tiny Library beeldmerk 2

Veiligheid

Een nadeel is dat de co-sleeper iets minder veilig is dan een wieg of ledikant, omdat je kan vergeten de zijkant weer terug te plaatsen wanneer je gaat slapen. Er bestaat dan namelijk het gevaar dat je baby je bed in rolt. Gelukkig zijn er wat dingen die je kan doen om dit te voorkomen. Gebruik liever een co-sleeper waarbij het mogelijk is om de zijwand terug te plaatsen. Sommige co-sleepers hebben namelijk aan een kant helemaal geen zijwand. Let er op dat de co-sleeper stevig vastgemaakt kan worden aan het bed. Stap over naar een ledikant zodra je baby begint te rollen.

Blogs over co-sleepers

Wat zijn de 3 beste co-sleepers?
Er bestaan veel verschillende soorten co-sleepers, maar wat is nou de beste co-sleeper voor jouw kleintje?
Lees de blog
Wanneer van co-sleeper naar ledikant?
 Maar hoe zorg je er als ouders voor dat je baby een veilige slaapplaats heeft? En kies je voor een co-sleeper of voor een ledikant? En wanneer van co-sleeper naar ledikant? We geven je in deze blog antwoord op al deze vragen. 
Lees de blog