Waarom babyproducten kopen als je ze ook kunt huren?

Waarom babyproducten kopen als je ze ook kunt huren?

Yes, (weer) een kleintje op komst! Dit betekent dat de nodige babyspullen aangeschaft moeten worden. Hartstikke leuk, maar er komt ook een heleboel bij kijken. Op het internet wemelt het van de baby uitzetlijstjes, de een nog net wat uitgebreider dan de ander. Eén ding is in ieder geval zeker: je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De aanschaf van de babyuitzet kan behoorlijk in de papieren lopen. Babyproducten huren in plaats van nieuw te kopen kan een mooi alternatief zijn. Hieronder zetten we de fijnste voordelen voor je op een rij. 

Bespaar geld 

Als je het wereldwijde web moet geloven dan heb je een ellenlange waslijst aan babyproducten nodig. Natuurlijk zijn er producten die onmisbaar zijn in verschillende fases en vaak om die reden ben je al snel geneigd om producten aan te schaffen die je in de praktijk slechts een korte periode gebruikt. Eigenlijk best zonde, toch? Het huren van babyproducten voor een beperkte tijd, zoals bijvoorbeeld een co-sleeper, babynestje of borstkolf is een slimme oplossing die je flink wat kosten kan besparen.

Delen is duurzaam

Door babyproducten te huren kunnen meerdere ouders en baby’s gebruik maken van hetzelfde product. Zo hoeft er uiteindelijk minder geproduceerd te worden, waardoor grondstoffen minder snel uitgeput raken en de co2 uitstoot wordt verlaagd door minder productie en transport. Daarnaast wordt het waterverbruik verminderd en zo kunnen we onze impact op het milieu flink beperken. Op deze manier zorgen we samen voor een mooiere wereld voor onze kinderen.

Meer ruimte en rust

De Japanse opruimgoeroe Marie Kondo zweert erbij: ontspullen. Het is bewezen dat veel rommel en spullen in huis stress veroorzaakt. Wanneer je minder spullen bezit ontstaat er meer ruimte in je huis en hoofd. Zeker wanneer je klein woont kan dit een enorm voordeel zijn. Het handige aan het huren van babyproducten is dat je ze terugstuurt wanneer je ze niet meer nodig hebt. Een huis met minder spullen is automatisch een opgeruimder huis, dus meer tijd over voor de leuke dingen in het leven, win-win!

Minder miskopen

Laten we eerlijk zijn, we doen allemaal wel eens een miskoop. Dit geldt helaas niet alleen voor kleding en schoenen, maar ook als het aankomt op de babyuitzet. Een aantal voorbeelden van veelgenoemde miskopen voor de baby zijn de luieremmer, flessenverwarmer, babybad met standaard, babynestje en een box. Door te huren wordt ook de kans op een verkeerde aankoop aanzienlijk kleiner.

Tiny Library is een circulair platform waar je makkelijk, veilig en duurzaam babyproducten kunt huren. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.