Pinda allergie voorkomen bij je baby met Vini Mini

Pinda allergie voorkomen bij je baby met Vini Mini - Tiny Library

Wil jij je kindje op een veilige manier kennis laten maken met pinda? Met de voedingssupplementen van Vini Mini kun je de kans op een pinda allergie bij je kind verkleinen. We kunnen ons voorstellen dat dit vragen oproept. Vandaar de meestgestelde vragen op een rijtje. Jozien, co-founder van Vini Mini en zelf moeder van twee mini's, heeft alle antwoorden.

Wat is nou precies een voedselallergie?

Bij een voedselallergie reageert je afweersysteem op de eiwitten in bepaalde voedingsmiddelen. Die eiwitten noemen we dan allergenen. De meest voorkomende voedselallergieën bij kinderen in Nederland zijn voor melk, ei, pinda, noten, soja, vis en tarwe. 


Is eczeem de grootste risicofactor voor het krijgen van een voedselallergie?

Veel mensen denken dat eczeem een reactie is op een voedselallergie, maar dit is echter omgekeerd. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat baby’s allergisch kunnen worden via de huid. Als jouw baby eczeem heeft, kunnen de allergenen (zoals een pinda) via de kapotte huid naar binnen komen. Het afweersysteem van jouw baby begrijpt niet wat dit is en gaat gelijk antistoffen aanmaken. Als je dan vervolgens via de juiste route de pinda geeft (namelijk via het maag-darmkanaal), kan je baby een allergische reactie krijgen.

Daarom is het vroeg en vaak geven van allergenen aan je baby zo belangrijk. De meeste baby’s krijgen eczeem rond de 4 maanden. Als je dan tegelijkertijd allergenen gaat geven via het eten, snapt het lichaam van je baby dat het allergeen (zoals pinda en ei) “goed” is. 


Wanneer start je nu met het geven van pinda aan je Mini?

Voor baby’s met eczeem is het van belang dat je vóór de leeftijd van 6 maanden start met het geven van pinda en ei. En voor alle andere baby’s is het advies van het Voedingscentrum en het consultatiebureau om te starten met het geven van pinda en ei vóór de leeftijd van 8 maanden. Daarna is het belangrijk dat je gedurende 6 maanden lang, wekelijks pinda en ei blijft geven, om de kans op een pinda- en ei-allergie met 80% te verkleinen.

Hoe werken de producten van Vini Mini?

In 3 of 6 stappen, afhankelijk van de allergiegevoeligheid van je baby, wordt met mijn eerste pinda in 3 of 6 stappende hoeveelheid pinda rustig opgebouwd. De poeder uit zakjes of capsules zijn makkelijk te mengen met de eerste hapjes van je baby. Daarna is het belangrijk om voor een periode van 6 maanden wekelijks pinda te blijven geven. Hiervoor kan de ‘mijn eerste pinda Opvolgkit’ worden gebruikt. Benieuwd welk product het beste bij jou past? Doe dan de test op de website van Vini Mini.

Beslisboom Vini Mini


Wat is het verschil tussen Vini Mini producten en andere pinda producten?

De belangrijkste verschillen tussen Vini Mini producten en andere pindaproducten zijn:

  • Gezond: bevat geen toegevoegd zout of suiker
  • Makkelijk: hoog in eiwit, waardoor je minder hoeft te geven dan bijvoorbeeld pindakaas
  • Betrouwbaar: vrij van sporen van andere allergenen en afgemeten hoeveelheid afgestemd naar wetenschappelijk onderzoek.


Pssst... wil jij de producten van Vini Mini uitproberen en de kans op een allergie bij je baby verkleinen? Bestel dan hier


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.