Speelgoed voor elke leeftijd!

Speelgoed voor elke leeftijd! - Tiny Library

Wist je dat spelen enorm belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind? Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat spelen ondersteuning biedt voor verschillende ontwikkelingsgebieden, zoals de cognitieve, sociaal-emotionele en lichamelijke ontwikkeling.  Maar waarom zou je al dat speelgoed kopen als je het ook kunt huren? Het leukste speelgoed voor je kids, het handigst voor jou. En als je kinderen snel uitgekeken zijn op het speelgoed, kun je het gewoon ruilen voor iets nieuws. Zo blijft het leuk én duurzaam!  

LESS IS MORE

Het is belangrijk voor kinderen om te variëren in speelmateriaal, zodat de hersenen geprikkeld blijven en leergebieden gestimuleerd worden. Maar let op: meer speelgoed hebben betekent niet automatisch beter. Te veel speelgoed kan juist leiden tot overprikkeling en keuzestress bij kinderen. Beperk daarom het aantal speelgoed en zorg voor afwisseling. Zo is ook gebleken dat kinderen met minder speelgoed zich makkelijker kunnen concentreren, langer spelen en creatiever zijn in hun spel. Bovendien leren ze beter samen te spelen en zijn ze zuiniger op hun speelgoed. 

VOOR IEDER WAT WILS

Huren bij Tiny Library is dan ook ideaal omdat het kinderen toegang geeft tot een breed scala aan speelgoed, waardoor ze meerdere vaardigheden en interesses kunnen ontwikkelen zonder overweldigd te worden. Nu is er natuurlijk specifiek speelgoed wat goed bij bepaalde behoeftes en leeftijden past. We hebben ons assortiment daarom ingedeeld in vier leeftijdscategorieën zodat je makkelijk het leukste voor jouw kindje kan vinden.

Vanaf 0 jaar

Modu en Jindl bouwblokken zijn geweldig speelgoed voor baby’s vanaf nul jaar. Modu is een modulair speelgoed systeem dat kinderen uitnodigt om te bouwen, te experimenteren en te ontdekken. Met de Jindl bouwblokken kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en hun eigen kasteel bouwen. Beide speelgoed sets zijn veilig, duurzaam en stimuleren de creativiteit van kinderen. De sensorische matten van Jindl dragen volgens experts bij aan goed ontwikkelde voetspieren en stimuleren de bloedsomloop. Op die manier kan je kindje lekker spelen en zijn of haar voeten versterken tegelijkertijd.

Vanaf 1 jaar

De stapelstenen van Stapelstein zijn niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook goed voor de motorische ontwikkeling en een perfect voorbeeld van open-ended play. Dit houdt in dat kinderen spelen zonder regels of een echt doel en in plaats daarvan hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. Zo kunnen ze oefenen met symbolisch en abstract denken, wat hun creativiteit en intelligentie vergroot. Het houten speelgoed van Van Dijk Toys is lekker stevig en kan daardoor wel tegen een stootje, zo wordt regelmatig in kinderopvangen gebruikt. Het Jindl balance board, balance balk en klimrek zijn geweldig om zowel binnen als buiten te kunnen oefenen met hun evenwicht en zelfstandig spelen. Dit speelgoed is niet alleen leuk, maar bevordert ook de ontwikkeling van kinderen in hun balans, coördinatie en creatief denkvermogen. 

Vanaf 2 jaar

Way to play, in samenwerking met Planet Happy, biedt eindeloze mogelijkheden om wegen te bouwen en te verkennen. Om de wereld te ontdekken op een veilige en leuke manier zijn onze Micro stepjes en loopfietsen perfect. Hiermee kunnen kinderen tegelijkertijd hun balans oefenen en hun omgeving verkennen. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen die geoefend hebben met een loopfiets vaak eerder kunnen fietsen zonder zijwieltjes? De Ette Tete learning tower biedt kinderen de mogelijkheid om veilig te helpen in de keuken en is gemakkelijk om te bouwen naar een tafeltje met stoel. Perfect om samen herinneringen te maken!

Vanaf 3 jaar

Connetix is een geweldig speelgoed voor kinderen vanaf drie jaar omdat het hun creativiteit stimuleert en hen helpt bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden. Met de Pastel Creative Pack kunnen kinderen hun eigen constructies maken, terwijl ze met de Pastel Ball Run Pack kunnen experimenteren met knikkerbanen. Onze marketing manager heeft deze magnetische tegels thuis en staat er elke dag weer van versteld wat ermee wordt gebouwd door haar peuter. Ook met het pakketten van Kapla kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en prachtige constructies maken, volledig naar eigen wensen en kunnen. 

Fietsjes

Een nieuwe fiets krijgen is natuurlijk een prachtig cadeau, maar je kindje groeit er vaak heel snel weer uit en is dan weer toe aan een grotere maat. In dit geval is huren de perfecte oplossing. Is de fiets te klein geworden? Stuur ‘m gemakkelijk terug en ontvang een grotere maat. Zo kan je kindje meteen weer op pad om de wereld te verkennen. De fietsjes van Woom en Cube zijn dan ook niet voor niets favoriet van vele ouders.

Welke maat fiets wanneer geschikt is voor je kindje hangt vooral af van de binnen- en buitenbeen lengte. Bij de beschrijving van al onze fietsen kun je vinden welke fiets ideaal is voor welke afmetingen, zo maak je altijd een goede keuze. 

Benieuwd wat andere ouders zeggen over het huren van speelgoed bij Tiny Library?

“Onwijs prettig ervaren. Snel bezorgd, nette spullen. Wat een top concept! Ik kan het iedereen aanraden. Je maakt van bepaalde dingen maar zo kort gebruik, dat het zonde is dit zelf (duur) te moeten aanschaffen.” - Annalie


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.