Jouw baby volop in ontwikkeling, samen leren?

Jouw baby volop in ontwikkeling, samen leren?

Jouw baby volop in ontwikkeling, samen leren?

Je baby is nu rond de 8 weken oud, wat betekent dat hij of zij zich volop aan het ontwikkelen is. Elke dag dat je baby groeit kan hij of zij weer iets nieuws. Om de motorische ontwikkeling van je baby te begrijpen en deze te stimuleren, heeft Nienke van baby.skills een kalender ontwikkeld waarin zij ouders meeneemt in de ontwikkeling. Door haar ervaring als kinderfysiotherapeut en werk in een revalidatiecentrum kan ze fijne inzichten geven die misschien nog nieuw voor je zijn. 

Nienke geeft in deze mail twee ontwikkelingstips en een oefening die je met je baby kan doen. Enthousiast geraakt? Dan hebben we een leuke verrassing voor je onderaan de mail.

 

TIP 1
Wist je dat je baby vanaf nu in rugligging helemaal van links naar rechts kan kijken en weer terug? Probeer het maar eens uit tijdens het verschonen door een speeltje van links naar rechts te bewegen.

TIP 2
Verschoon het liefste recht vooruit. De eerste maand hebben alle baby’s een voorkeur naar rechts, die moet na een maand verdwenen zijn. Als je ze links verschoont dan lok je ze steeds uit om naar rechts te kijken, want ze willen graag naar jou kijken. Tevens kan je dat leuke volg spelletje mooi oefenen als ze recht voor je liggen en lok je ze steeds uit recht vooruit te kijken. Zo voorkom je een voorkeurshouding. 

OEFENING ZIJLIGGING

Tussen de twee en drie maanden richten baby’s het hoofd op in zijligging. Vanaf dat moment kan je tijdens het verschonen dit oefenen door ze vanuit rugligging naar de buik te draaien. Voordat ze in buikligging komen richten ze dan het hoofd op in zijligging anders gaat dat neusje over de onderlaag. Oefen dit altijd beide kanten op om een voorkeurshouding te voorkomen. Klik hier voor een how to video van Babyskills. 

BABY.SKILLS KALENDER

Om deze ontwikkeling bij te houden en te leren wat je baby dag voor dag kan, heeft Baby.skills een kalender ontwikkeld. De kalender is ontworpen door een kinderfysiotherapeut en helpt je de gehele motoriek van je baby te ontwikkelen en begrijpen. 

Baby.skills neemt je mee in de dagelijkse ontwikkeling van je kind. Van dag één tot aan het bijzondere moment van zelfstandig lopen. Je krijgt informatie, tips en trucs om alles te leren over de sensomotoriek van je baby en om de ontwikkeling spelenderwijs te stimuleren. Zo voorkom je onder meer een voorkeurshouding of een plat achterhoofd en signaleer je eerder een reflux.

Benieuwd naar deze kalender? Dan hebben we iets leuks voor je. Met de volgende code 'tinylibrary' krijg je 10% korting op je bestelling van de kalender op de website van baby.skills.

Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.