Het duurzame baby matras

Het duurzame baby matras - Tiny Library

Voor jezelf en je baby is het ontzettend belangrijk dat hij of zij goed en gezond kan slapen. Kinderen slapen de eerste 4 jaar de helft van de tijd.  Een fijne slaapplek waar je baby comfortabel  kan slapen is een must en het baby matras speelt hierin een grote rol. Je kunt kiezen voor een duurzaam baby matras of voor een matras van niet-natuurlijke materialen. In deze blog leggen we het verschil uit.

Baby matras van niet-natuurlijke materialen

De meeste matrasjes voor in het babybedje worden gemaakt van niet-natuurlijke materialen zoals schuim en polyether. Helaas is het zo dat deze matrasjes een grote hoeveelheid schadelijke stoffen bevatten, niet echt een fijn idee. Deze schadelijke stoffen worden VOCs genoemd, dit staat voor ‘vluchtige organische stoffen’. De baby matrassen die deze stoffen bevatten bestaan uit traagschuim en koudschuim. Daarnaast wordt er aardolie gebruikt bij de productie van standaard matrassen. En om nog even door te gaan, er worden gassen in de  matrassen gespoten die insecten tijdens het transport moeten voorkomen. Het is dus goed om hiernaar te kijken als je een matras voor de babykamer gaat kopen. 

Het duurzame baby matras

Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een matras dat gemaakt is van niet-natuurlijke materialen. Je kunt ook voor een duurzaam baby matras kiezen. Deze is gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen zoals natuur-latex, kokosvezel, biologisch katoen en biologische wol. Ligt je baby op een duurzaam matras, dan ademt je baby tijdens het slapen geen schadelijke stoffen in. Zo kun je voorkomen dat je baby astmatische klachten of allergieën krijgt. Hierdoor ga jij ook met een fijner gevoel naar bed ’s avonds.

Tips voor een duurzaam baby matras

De prijzen van matrassen gemaakt van natuurlijke materialen zijn hoger dan de prijzen van matrassen die gemaakt zijn van schuim en polyether. Omdat je kindje er zoveel tijd op doorbrengt is het verstandig hier niet op te bezuinigen. Door het matras te huren bespaar je in kosten en kun je voor een laag maandelijks bedrag alsnog de beste keuze voor je kindje maken. 

Heb je al een matras, gebruik dan een matrasbeschermer van biologische wol of biologisch katoen. En laat je matras lekker vaak luchten.

Co-sleepers met duurzaam baby matras

  • Co-sleeper Bednest: dit is een vrijstaande wieg, co-sleeper, mozesmand en reiswieg in een. Het bedje is snel in elkaar te zetten en je kan het volledig inklappen om makkelijk mee te nemen op reis of om op te bergen. 
  • Chicco Next2Me Magic: wat deze co-sleeper uniek maakt is dat die gemakkelijk in een schommelstand gezet kan worden om het zo comfortabel mogelijk te maken voor je baby.
  • Co-sleeper wit hout: je kunt dit bedje als co-sleeper of als gewone wieg gebruiken en hij heeft drie verschillende slaaphoogte. Zo past die perfect naast het bed.
Alle co-sleepers worden geleverd inclusief duurzaam matras. Mocht je voorkeur hebben voor een nieuw matras kun je dit er los bijbestellen.
 


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.