Gezellig samen met je baby aan tafel

Stokke Tripp Trapp newbornset

Pas als je baby zelfstandig kan zitten is je kindje klaar voor een kinderstoel. Toch kan het handig zijn als je kindje bij jullie aan tafel kan zitten. Grote kans namelijk dat je baby net begint te huilen als jullie aan tafel willen gaan. Met een kinderstoel met newborn set hoeft je eetmoment niet te veranderen, schuif je kindje gewoon gezellig aan en betrek je kindje in jullie tafelritueel.

Wat zijn de voordelen van samen tafelen?

1. Het versterkt de natuurlijke band

Van nature hebben baby’s veel behoefte aan contact, vooral wanneer ze net zijn geboren. Als je samen met je kindje aan tafel zit is je kindje dichtbij, kun je vaak oogcontact maken en heb je veel interactie. Dit alles heeft een positieve impact op je kleintje en draagt bij aan zijn of haar ontwikkeling. Bovendien is je kindje vaak rustiger als hij/zij lekker bij je in de buurt kan zijn. 

2. Je kan je baby voeden terwijl je zelf eet

Wanneer je baby een (afgekolfd) flesje krijgt of misschien al van kleine hapjes geniet kun je die gewoon geven wanneer je zelf ook aan het eten bent. Zo hoef je niet eerst je kleine te voeden voordat je zelf tijd hebt om te eten. Daarnaast is de newborn set met een hand te verstellen waardoor je moeiteloos kunt multitasken. 

3. Je baby leert goede eetgewoontes

Baby’s nemen alles in zich op om zijn wereld vorm te geven. Dus ook hoe jullie aan het tafelen zijn en hoe jullie je mes en vork gebruiken. Zo leert je baby wat normaal is en zal dit makkelijk worden overgenomen als je kindje oud genoeg is om zelf aan tafel te eten.

Samen met je kleine baby aan tafel 

Bij Tiny Library hebben we twee kinderstoelen waar je kindje al vanaf de geboorte mee kan tafelen. 

Stokke Tripp Trapp newbornset

1. De stokke newborn set. 

Dit is een kuipje die je aan de Tripp Trapp stoel bevestigd en waar je pasgeboren baby in kan liggen. Het kuipje is voorzien van een 5-punts veiligheidstuigje waardoor je kindje veilig kan liggen, ook kun je een speelgoed hanger bevestigen waaraan je een knuffeltje kunt hangen. Daarnaast is het kuipje voorzien van een dikke laag stof waarin je kindje heerlijk comfortabel kan liggen. Schuif de stoel aan en laat je kindje gezellig meegenieten van jullie tafelritueel.

Cybex Lemo kinderstoel

 

2. De Cybex Lemo 4-in 1. 

De Cybex kinderstoel Lemo zorgt ervoor dat jouw kindje al vanaf de geboorte gezellig aan tafel kan 'zitten'. Wanneer je een pasgeboren baby hebt kun je gebruik maken van de Bouncer Nest. Zodra je kindje beter rechtop kan zitten kun je gebruik maken van de bijgeleverde babyset. Dankzij de multifunctionaliteit van de kinderstoel kun je nog langer gebruik maken van de stoel.

Stokke Tripp Trapp babyset

Wanneer van newborn set naar babyset?

Een newborn set of het Bouncer Nest is te gebruiken tot je kindje ongeveer 9 kilo weegt. Bij Tiny Library hebben we gemerkt dat ouders het kuipje gebruiken tot hun kindje ongeveer 6 maanden oud is. Baby’s hebben dan vaak al de behoefte om wat rechter op te zitten en hebben behoefte aan meer bewegingsvrijheid. 

De Tripp Trapp babyset biedt dan uitkomst! Ook dit zitje is eenvoudig te bevestigen aan de Tripp Trapp kinderstoel. Met de babyset leert je kindje om zelfstandig te zitten. Daarnaast biedt de babyset je kleintje een comfortabele zij- en rugsteun. Verder heeft de babyset een veiligheidstuigje dat het valrisico verkleint. Zodra je kindje goed zelfstandig kan zitten kan ook de babyset de deur weer uit. Je kindje kan dan zelfstandig op de Tripp Trapp kinderstoel zitten. 

Zowel de newborn set als de babyset gebruik je relatief kort en zijn nieuw best prijzig. Zonde toch om ze nieuw te kopen? Bij Tiny Library huur je deze producten al vanaf een vast bedrag per maand. Is je kindje uit de newborn set gegroeid? Ruil hem dan gemakkelijk om voor een babyset. Is je kindje ook na een aantal maanden daar te groot voor, dan breng je hem gewoon naar ons terug en maken we er een nieuw kindje blij mee.


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.