Geef je babyuitzet een tweede leven

Geef je babyuitzet een tweede leven

Duurzaamheid is en blijft een hot topic. Iedereen probeert op zijn of haar manier een steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Er zijn dan ook ontzettend veel manieren om jouw impact op het milieu zo klein mogelijk te houden. We denken vaak dat onze bijdrage geen tot weinig invloed heeft, maar het zit ‘m juist in de kleine dingen die het verschil maken. Door in het dagelijks leven bewuste en groene keuzes te maken, kun jij jouw impact op het milieu al snel beperken. In deze guide vind je handige tips om je babyuitzet een tweede leven te geven. Door spullen te huren, hergebruiken of lenen verleng je de levensduur van producten en verklein je eenvoudig jouw ecologische footprint.

Geef je babyuitzet een tweede leven
Online kopen en verkopen
Of het nu om meubels, kleding of andere snuisterijen gaat, online spullen (ver)kopen is populairder dan ooit. We kennen allemaal de bekende platformen Marktplaats en Vinted. Een heleboel babyspullen worden slechts een korte periode gebruikt, waardoor ze vaak nog prima een ronde of twee, drie meekunnen. Denk bijvoorbeeld aan een maxi-cosi, babybadje of babykleertjes die nauwelijks gedragen zijn. Door babyspullen een tweede leven te geven houd je niet alleen een leuk zakcentje over, maar beperk je ook de impact op het milieu: win-win!

Rommelmarkten
Koningsdag is in aantocht en dit jaar mogen we eindelijk weer massaal de rommelmarkten afstruinen. Hét perfecte moment om voor een habbekrats leuke (baby)spullen te scoren. Een tip voor de schattenjagers onder ons: zorg dat je er op tijd bij bent. De morgenstond heeft goud in de mond, gaat zeker op voor de rommelmarkten die op Koningsdag plaatsvinden. Oja, neem voldoende cash mee, want bij de meeste kraampjes kun je niet pinnen.

Voor het goede doel
Jaarlijks worden er zo’n 19.000 baby’s geboren in gezinnen die onder de armoedegrens leven. Heb jij nog babyspullen op zolder staan, maar heb je geen tijd om deze (online) te verkopen of wil jij graag anderen helpen? Schenk ze dan aan een goed doel en steun gezinnen die het hard nodig hebben. Denk aan ledikantjes, kinderwagens, kleding, maar ook speelgoed, beddengoed, kruiken en hydrofiele doeken. Een aantal mooie initiatieven om spullen aan te doneren zijn Stichting Babyspullen, een AZC bij jou in de buurt of de Speelgoedbank.

Via Tiny Library huur je eenvoudig de mooiste en fijnste babyproducten van dit moment. Door producten te huren in plaats van te kopen besparen we op CO2-uitstoot. Samen zorgen we voor een betere wereld voor jouw baby.


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.