De checklist die echt handig is: onze 10 tips voor een duurzame babyuitzet

De checklist die echt handig is: onze 10 tips voor een duurzame babyuitzet

Goed, bij de komst van een baby hoort ook de komst van een heleboel producten in huis. De een meer onmisbaar dan de andere. Let bij de keuzes vooral op gemak, smaak en duurzaamheid. Leen wat je kan, huur wat je nodig hebt en koop wat je wilt. Om het allemaal wat handiger voor je te maken, delen we een gemakkelijke checklist van 10 producten die je echt in huis zou moeten halen.

De checklist die echt handig is: onze 10 tips voor een duurzame babyuitzet

  1. Autozitje: onmisbaar want is de enige veilige manier om je baby in de auto te vervoeren. 
  2. Draagzak of draagdoek: niet alleen fijn voor onderweg, maar ook handig voor baby’s die moeilijk slapen. Gebruik het binnenshuis terwijl je bezig bent en je moeilijke slaper is gelijk vertrokken door jouw lichaamswarmte, geur en bewegingen.
  3. Wipper of babycocoon voor op de kinderstoel: gezellig en handig tegelijk. Gezellig want je kindje kan overal bij zitten en veilig omdat ze met een tuigje vastzitten.
  4. Rompertjes in veel maten van organisch katoen: onmisbaar zijn rompers, er zullen dagen zijn dat je om het uur een schone aan moet trekken en er zullen dagen zijn dat opeens niets meer past. Wees goed voorbereid en zorgen voor genoeg, schone omslagrompers in meerdere maten.
  5. Wollen kleertjes: ga voor wol, dit is warm, ademt, tijdloos en makkelijk schoon te houden. 
  6. Mutsjes: het beschermt het hoofdje en je houdt je kindje vooral warm. Ga voor 2 (wollen) mutsjes die zacht zijn en gemakkelijk over het hoofdje gaan.
  7. Sokjes of slofjes: baby’s moeten warm blijven dus zorg voor sokjes met strikjes of slofjes met bijvoorbeeld klittenband. Ook hier is wol een perfect materiaal voor.
  8. Kinderwagen: net zo onmisbaar als een autozitje is een goede kinderwagen. Let hier vooral op want handig is voor jullie. Woon je in een appartement zonder lift, ga dan voor een zo’n licht mogelijke die makkelijk in te klappen is. Heb je een huis met een ruime hal, kies dan vooral voor een wendbare.
  9. Reiswieg voor de kinderwagen: vooral in de eerste periode als je kindje veel slaapt, is het handig om verschillende veilige slaapplekjes te hebben. Met een reiswieg die op de kinderwagen past, kan je gerust boodschappen doen terwijl de baby prettig doorslaapt. 
  10. Commode: een commode of verschoningstafel is praktisch. Een vaste plek waar je de luier verschoont in huis waar je ook de luiers, doekjes en schone kleding bewaart. Ook handig is een verschoningsmatje binnen handbereik bij je bed en bank. And thank us later.

Bij Tiny Library kun je voor je hele baby uitzetlijst terecht, duurzaam en goedkoop.

“Wij huren een deel van onze baby uitzet omdat het duurzaam is, het bespaart ons een grote uitgave in 1 keer en na afloop geen gedoe met het doorverkopen. Een andere reden is dat we gewoonweg geen babyspullen meer hadden! Met de verzekering erbij kunnen we zorgeloos huren en nog meer genieten van de mooie spullen!” - E. Bracke

 Wil je onze complete duurzame uitzetlijst ontvangen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse zwangerschapskalender van Tiny Library

Uiteraard zijn er wel meer dan 10 dingen die onmisbaar zijn voor je baby uitzet. Hecht je waarde aan duurzame keuzes, maar wil je ook graag mooie, kwaliteitsproducten? Dan kunnen we je zeker verder helpen. Handig is om een 1-op-1 sessie met onze founder Julie in te plannen, ze helpt je met het maken van keuzes die bij jullie passen. 


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.