De babykamer ordenen: Marie Kondo style

Babykamer ordenen

Hoera (weer) een kleintje op komst! Dit betekent dat de voorpret kan beginnen. Een van de leukste to-do’s op het lijstje blijft toch wel de babykamer inrichten. Urenlang inspiratie opdoen op Pinterest, om vervolgens al het moois aan te schaffen en in real life te stylen. Natuurlijk is de inrichting van de babykamer belangrijk, maar je wil vooral ook dat het praktisch én overzichtelijk blijft. Hoe je dit het beste aanpakt? In deze guide geven wij een aantal handige tips.

Geef alles een vaste plek
De twee meest gebruikte meubels in de babykamer zijn het wiegje en de commode. Vooral de laatste is essentieel bij het opbergen van babyspullen. In de commode bewaar je alle spullen die je nodig hebt voor het verschonen en aankleden van je baby, zoals rompers, hydrofiele doeken, luiers en billendoekjes. Maar denk ook aan items zoals een thermometer, speentjes, zetpillen en babycrèmes. Mocht je ervoor kiezen om geen kledingkast te gebruiken, dan kun je ervoor kiezen om de kleertjes in de commode op te bergen.

Categoriseren kun je leren
Marie Kondo zweert erbij: categoriseren. Maak gebruik van bakken en mandjes om spullen te ordenen. Zet een mandje met luiers en billendoekjes bovenop de commode, zodat deze altijd binnen handbereik staan. In de bovenste lade zet je bakjes met rompers: een voor lange mouwen rompers, een voor korte mouwen rompers en een voor de hydrofiele doeken. Reserveer een extra bakje in de bovenste lade voor medicijnen, crèmes en zalfjes.

Wat je doet met de overige lades van de commode? Denk bijvoorbeeld aan het opbergen van kleertjes, ook hier is het handig om te werken met verschillende bakjes om alles makkelijk uit elkaar te houden. Spullen die je minder vaak nodig hebt, zoals extra slaapzakken, dekens, badcapes en handdoeken, kun je ook in de commode kwijt. Tip: bewaar de spullen die je het minst gebruikt onderin de commode. Kom je tijdens het opruimen spullen tegen die je niet meer gebruikt? Geef deze dan door aan een ander. Op deze manier verlengen we de levensduur van producten en verkleinen we de afvalberg.

De welbekende rol-techniek
Ben jij al bekend met dé Marie Kondo rol techniek? Volgens deze techniek rol je de babykleertjes verticaal op in plaats van horizontaal te vouwen. Vervolgens berg je de kleertjes staand op in de lade of in een opbergdoos. In het begin kan dit wat onwennig zijn, maar door deze techniek houd je niet alleen meer overzicht en ruimte in de kast, je ziet ook in één oogopslag waar dat ene leuke truitje of broekje ligt. Benieuwd hoe je te werk gaat? Bekijk hier de rol-techniek van Marie Kondo. 

Via Tiny Library huur je eenvoudig en duurzaam babyproducten. Neem een kijkje in onze Tiny Library voor een overzicht van alle producten.

Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.