5x leuke uitjes met jonge kinderen

5x leuke uitjes met jonge kinderen

Jonge kinderen zijn al gauw tevreden met een speeltuin in de buurt, maar op een gegeven moment ben je toch wel toe aan wat variatie. In deze guide vind je leuke uitjes die je met jonge kids kunt ondernemen. Variërend van avontuurlijke buitenactiviteiten tot aan speeltips bij slecht weer. Laat je inspireren! 

Bezoekje aan de (kinder)boerderij 

Wellicht een beetje voor de hand liggend, maar altijd leuk om een bezoekje te brengen aan de lokale kinderboerderij. Diertjes aaien, eten geven en met een beetje geluk is er ook een speeltuin en een terras. Met gemak kun je hier uren speelplezier beleven samen met je peuter of kleuter. Ga bijvoorbeeld naar Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos. Ook leuk: op veel boerderijen kunnen kinderen een rondleiding krijgen over het leven op de boerderij. 

Ontdek een nieuw museum 

Een museum bezoeken met kinderen klinkt in eerste instantie niet als het meest ideale uitje, maar er zijn musea die helemaal ingericht zijn voor de kleintjes! Een aantal voorbeelden van toffe musea voor kinderen: het Nijntje Museum in Utrecht, het Kinderboekenmuseum in Den Haag, Villa Zebra in Rotterdam en Naturalis in Leiden. 

Op avontuur over het kabouterpad 

Een dagje doorbrengen in de frisse buitenlucht? Door heel Nederland vind je tientallen kabouterpaden. Deze paden zijn speciaal gemaakt voor wandelingen met jonge kinderen en variëren in lengte tussen de 500 en 1500 meter. De kabouterpaden zijn te herkennen aan de kabouterpaaltjes langs de route. Tip: maak de wandeling extra leuk en koop vooraf een kaboutertasje. In het tasje vind je een verhaal om onderweg te vertellen, een kaboutermutsje en soms zelfs wat schmink. Onze favorieten zijn het kabouterpad in Baarn en Naarden

Peuter pretpark 

Als jij en je kid(s) op zoek zijn naar wat meer actie, dan is een uitje naar het pretpark een prima keuze. Verrassend genoeg zijn er behoorlijk wat pretparken die geschikt zijn voor de allerkleinsten. Een aantal van onze persoonlijke favorieten? Oud Speelpark Valkeveen in Naarden, Sprookjeswonderland in Enkhuizen en Julianatoren in Apeldoorn. En een rondje Google levert binnen een handomdraai de leukste pretparken bij jou in de buurt op. 

Bezoek een pluktuin of kas 

Je kleintje laten zien hoe paprika’s of tomaten groeien? Bezoek een pluktuin of kas en laat je kleintje zelf verse groenten of fruit plukken. Tijdens de Kom in de Kas dagen kun je een kijkje nemen in kassen door heel Nederland. Leuk én leerzaam! Neem een kijkje op Komindekas.nl voor meer informatie.

Beeld via Unsplash 


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.