Gamechangers

Gamechangers

We zijn niet de enigen die fan zijn van het product-as-a-service model. Daarom werken we samen met gamechangers in andere sectoren om kennis uit te wisselen. Dat is nodig als we een duurzamere toekomst willen stimuleren. Daarom delen we ook graag deze toffe circulaire merken met jou. Wist je dat je naast babyspullen ook matrassen of kunstbloemen kunt huren?

Gamechangers Bedzzzy

Bedzzzy

Bedzzzy staat voor duurzaam slapen. Met hun flexibele slaapabonnementen huur je gemakkelijk een matras en bed. Doordat het matras als abonnement wordt aangeboden, ontvangt Bedzzzy het matras weer terug na gebruik waardoor ze in staat zijn om al hun producten volledig te recyclen. Zo ben je gegarandeerd van een volledig circulair matras. Fijne bijkomstigheid: de producten worden geproduceerd door Koninklijke Auping in Deventer, waardoor je zeker weet dat je bed onder eerlijke omstandigheden is geproduceerd.

Gamechangers Bikeflip

Bikeflip

Kinderen groeien, fietsen niet. Maak kennis met onze vrienden van BikeFlip uit Utrecht. BikeFlip knapt ongebruikte kinderfietsen op en verhuurt deze voor een maandelijkse prijs. Wist je dat de Nederlandse fietsdepots en schuurtjes momenteel stampvol staan met meer dan 4 miljoen fietsen die nog van goede kwaliteit zijn?

Wanneer de fiets te klein is geworden, mag deze geruild worden voor een grotere. Ook het onderhoud nemen ze uit handen. Geen gedoe meer met het uitzoeken en repareren van de kinderfiets dus. Op deze manier hoeven er minder fietsen geproduceerd te worden, waarmee per fiets 31,45 CO2 wordt bespaard.

Gamechangers Reflower

Reflower

Het blijft een heerlijk gevoel: een bos verse bloemen in huis. Jammer genoeg is dit niet heel duurzaam. Gelukkig heeft Reflower een oplossing bedacht om toch elke maand weer het gevoel van nieuwe bloemen te hebben, maar dan duurzaam: een abonnement op kunstbloemen. Kies een mooie bos bloemen uit inclusief vaas en ruil de bos gemakkelijk om voor een nieuwe zodra je erop uitgekeken bent.

Samen blijvende bloemen delen is gemakkelijk, mooi en bovendien een circulaire oplossing. Per verhuurde vaas scheelt het 20 kilo bloemenafval en 100 kilo CO2-uitstoot per jaar.

Gamechangers BIYU

BIYU

BIYU is het abonnement op spullen die je af en toe goed goed kunt gebruiken voor een klus, maar niet vaak nodig hebt. Voor een vast bedrag per maand heb je onbeperkt toegang tot meer dan 100 producten. Van boormachines tot ladders en van keukenmachines tot speakers.

Alle producten zijn van topkwaliteit, hierdoor gaan ze extra lang mee. Ook alle processen worden met respect voor onze planeet uitgevoerd. Zo bezorgt BIYU met elektrische bakfiets en doen ze preventief onderhoud. Ook repareren ze kapotte producten en vervangen onderdelen als dat nodig is.

Gamechangers Chainable

Chainable

In 2020 heeft Chainable het eerste circulaire Kitchen-as-a-service concept geïntroduceerd. Deze keukens zijn speciaal ontworpen voor woningcorporaties en institutionele beleggers. Deze modulaire keukens bevatten minder plaatmaterial, bevatten energiezuinige apparaten en zijn gemaakt van restmaterialen. Met het huurconcept kan Chainable hergebruik garanderen en kunnen ze een keukenwereld zonder afval stimuleren.

Gamechangers Upperbloom

Upperbloom

Steden en wijken kunnen een stuk meer groen gebruiken. Dit is goed voor de biodiversiteit, het vermindert luchtvervuiling en het biedt een oplossing voor waterberging. Je kan nu makkelijker bijdragen aan een groene stad met Upperbloom. Met hun innovatieve plantenbakken en kant-en-klare plantensets creeër je gemakkelijk je eigen stadstuintje. Je hoeft hier geen groene vingers voor te hebben, want naast af en toe water geven hoef je niks te doen.

De plantenbakken zijn 100% recyclebaar en de planten komen van Nederlandse bodem. De plantensets worden samengesteld door mensen die het (nog) niet zelfstandig redden op de arbeidsmarkt. Verder biedt Upperbloom de plantenbakken te huur aan zodat ze er zeker van zijn dat ze de bakken weer terugkrijgen voor hergebruik of recycling.