Doing good by giving back

Gelijke kansen 

Voor ons houdt een duurzame toekomst niet alleen de vermindering van de CO₂ uitstoot en het gebruik van circulaire materialen in. Een duurzame toekomst bestaat naast een gezond klimaat, uit een wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft. 

Baby’s in extreme armoede

Niet iedereen is in de positie om na te denken over het circulaire gebruik van babyproducten. Of heeft überhaupt de keuze om na te denken over matrasjes, kinderwagens of de mooiste draagzak. Soms ligt de prioriteit bij het zorgen voor voeding voor je baby en een veilige plek om te slapen. Unicef heeft namelijk berekend dat 39 procent van alle kinderen in laag en middel ontwikkelde landen leven in extreme armoede. Daarbij komt dat dit aantal door de corona crisis met 15% is gestegen.

Tijd voor verandering

Wij willen er graag zijn voor alle ouders en baby’s wereldwijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voldoende en gezonde voeding voor moeder en kind, een veilige geboorte en hygiënische leefomstandigheden na de geboorte. Wij doen dit door verschillende initiatieven te steunen. Lees hieronder meer over de initiatieven die wij steunen.

Wij dragen bij aan de
Sustainable development goals

Wij dragen bij aan de Sustainable Development goals 2 ‘Geen honger’ en 3 ‘Goede gezondheid en welzijn’. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

The Baby Project

Op 9 mei heeft Tiny Library de gehele dagomzet gedoneerd aan het initiatief The Baby Project. Dit initiatief van The Hunger Project steunt ouders met hun baby’s voor, tijdens en na hun bevalling. Dit doen zij bijvoorbeeld door het controleren van het gewicht van jonge kinderen in Burkina Faso en in te grijpen waar nodig.

Bekijk producten