Duurzame babyproducten bij Tiny Library

Tiny Library Tinyfootprint
Ons huursysteem is vergelijkbaar met spullen uitlenen aan vriendinnen en vrienden. Op deze manier wordt hetzelfde product steeds door iemand anders gebruikt. We repareren onze producten wanneer een onderdeel niet meer voldoet. Zo gaan producten langer mee. We vinden het belangrijk dat onze producten gemaakt zijn van duurzame materialen en natuurlijke materialen waarbij de impact op het milieu zo klein mogelijk is. We hergebruiken goed werkende onderdelen van kapotte producten.Wanneer producten niet meer verhuurd kunnen worden, zorgen we dat deze gerecycled worden.

Huren in plaats van kopen

Veel babyproducten kun je maar kort gebruiken, waardoor deze vaak liggen te verstoffen in de berging. Een co-sleeper bijvoorbeeld is vaak niet langer dan zes maanden gebruikt. Doordat we onze producten te huur aanbieden, kunnen we meerdere mensen blij maken met hetzelfde product. Op deze manier hoeven er uiteindelijk minder producten geproduceerd te worden. Hierdoor raken grondstoffen minder snel uitgeput, verlagen we de CO² uitstoot door productie en transport en verminderen we waterverbruik. 

Circulaire partners

We gaan ook samenwerkingen aan met circulaire partners. We vinden het belangrijk dat de partijen waarmee we samenwerken dezelfde missie hebben om de babymarkt te verduurzamen. Hiermee willen we producenten inspireren en stimuleren om producten te ontwerpen die langer meegaan.

Gamechangers

We zijn niet de enigen die veel potentie zien in het verhuren van spullen. Daarom werken we samen met gamechangers in andere sectoren om kennis uit te wisselen. Dat is nodig als we een duurzamere toekomst willen stimuleren. Lees hier meer over deze merken. 

Onze circulaire partners

Joolz bij Tiny Library
Bugaboo at Tiny Library
Easywalker bij Tiny Library
Sustainable development goals

Wij dragen bij bij aan SDG 12: ‘verantwoordelijke consumptie en productie’ en 17 ‘Partnerschap om de doelen te bereiken. De SDG’s zijn zeventien doelen opgesteld door de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. 

Duurzame doelen Tiny Library
Duurzame doelen Tiny Library

Duurzame tips en adviezen

Joolz Aer
De checklist die echt handig is: onze 10 tips voor een duurzame babyuitzet
Lees
Tips om van wegwerp naar wasbaar te gaan
Lees

Voorgestelde producten