Wat is de beste draagzak voor jouw kindje? Alles wat je wilt weten

Wat is de beste draagzak voor jouw kindje? Alles wat je wilt weten - Tiny Library

De beste draagzakken op een rijtje

Een draagzak is een geweldige manier om samen met je baby op avontuur te gaan. Je draagt je baby op je buik of rug en bent zo lekker dicht bij elkaar. Tegenwoordig zijn er allerlei versies van talloze merken beschikbaar. We helpen je graag met het maken van een goede keuze als het om jou en je baby gaat. In deze blog lees je dan ook alles over waarom je een draagzak zou gebruiken, hoe je deze gebruikt en welke opties er zijn. 

Wat is het verschil tussen een draagzak en een draagdoek?

De namen lijken natuurlijk al op elkaar, draagzak en -doek, en de functie is dan ook hetzelfde. Het grootste verschil is dat een draagdoek geknoopt moet worden, terwijl een draagzak vaak vastgeklikt kan worden. Een draagzak is een tas die speciaal is gemaakt om jouw baby op je rug, buik of zelfs heup op een veilige en comfortabele manier te dragen. Daarnaast biedt een draagzak meer gemak als het gaat om je baby erin en eruit halen en is hij makkelijk verstelbaar, ook als je baby er al in zit. Wat een draagdoek weer erg handig maakt is dat die makkelijk is op te bergen en mee te nemen doordat die klein op te vouwen is. Met beide opties heb je in ieder geval je handen vrij en is je baby lekker dicht bij je.

Hoe gebruik ik een draagzak?

Een draagzak of draagdoek kan zoals je net al las op drie verschillende plekken op je lichaam worden gedragen. Maar wat de beste plek is verschilt met de leeftijd van je kindje. Zo moet je een pasgeboren of jonge baby altijd op je buik met het gezichtje naar je toe dragen. Op deze manier zit je baby veilig en heb je altijd goed zicht op hem/haar. Wanneer je kindje zelfstandig rechtop kan zitten kun je wisselen naar het dragen op je rug. Dit is lichter voor jou om te dragen maar je hebt wel minder zicht op je kindje. Sommige draagzakken (en alle draagdoeken) kunnen op zowel de buik als rug gedragen worden, dan kun je lekker afwisselen. Is je kindje al wat ouder maar wordt hij/zij nog steeds graag gedragen? Dan kun je altijd switchen naar een kinderdrager. Deze draag je zo dat je kindje op je heup leunt.

Zit de draagzak goed?

Je kunt checken of de draagzak goed op je buik zit door de volgende dingen te controleren: of je je baby een zoentje op zijn/haar hoofd kunt geven en of hij/zij vrij kan ademen. Dit is vooral belangrijk voor baby’s tot 4 maanden omdat zij nog niet goed zelf hun hoofd omhoog kunnen houden. 

Veiligheid voorop

Als je je baby draagt let dan goed op met vooroverbuigen of leunen. Ook wordt het niet aangeraden om je baby te dragen bij het koken, in de auto, op de fiets of tijdens het sporten. Een draagzak geeft je baby een veilig gevoel van geborgenheid door zo dicht bij je te zijn, maar biedt geen bescherming als je valt.

Klaar voor een keuze?

De goede maat vinden is niet zo moeilijk, want bijna alle draagzakken zijn één maat die je kunt verstellen om perfect om je lichaam en je baby te passen. Waar en hoeveel je de draagzak kunt verstellen ligt aan het merk en model. Daarnaast is het goed om te weten waar je de draagzak het meest wilt gebruiken wanneer je er een kiest. Ben je van plan gezellig samen door de stad te lopen, of ga je liever een lange wandeling door de bergen maken? Voor alle wensen en eisen is er een optie. Hieronder vind je al onze aanraders.

Draagzak voor een baby (0-12 maanden)

Artipoppe Draagzak

De draagzak is gemaakt van 100% vegan katoen en is de eerste ergonomische draagzak waar comfort wordt gecombineerd met esthetiek. Daarnaast is de Artipoppe eenvoudig in gebruik en door de extra zachte schouderbanden erg comfortabel.

Stokke Draagzak Limas

Dit is een combinatie tussen een draagdoek en een draagzak voor het comfort van een draagdoek en het gemak van een draagzak. Het is mogelijk om de draagzak te verstellen, waardoor deze met je kleintje mee kan groeien. Ook zorgen de brede schouderbanden ervoor dat het gewicht van je kindje beter verdeeld wordt.

Ergobaby Draagzak Adapt

Bij deze draagzak is draagcomfort het hoofddoel. Hij is in drie draagposities in te stellen en heeft een hoofdsteun die je kunt aanpassen naarmate je kindje groeit.

Nimbel Draagzak

De Nimbel is speciaal gemaakt om je schouders en rug niet te belasten. Dankzij de gepatenteerde Exoframe Technologie™️ wordt het gewicht van je baby of kindje verplaatst naar het sterkste deel van jouw lichaam; je heupen. In het stevige zitje zit je kindje goed in de M-positie en zijn jullie beiden optimaal comfortabel.

Draagzak voor een ouder kindje (12-36 maanden)

MiniMeis schouderdrager

Deze schouderdrager zorgt ervoor dat je op een veilige en gemakkelijke manier met je kindje op pad kan. Het gewicht wordt gelijkmatig verdeeld over de drager, wat fijn is voor langere wandelingen terwijl je kindje veilig op jouw schouders, beveiligd door een heupriem en beenbanden zit. 

Thule Kinderdrager Sapling

Ideaal voor actieve ouders door de ondersteuning aan de billen en de beentjes van je kindje. Zo wordt het gewicht beter verdeeld en kun je langere en comfortabelere wandelingen maken. Met voldoende ventilatie zit je kindje ook op warme zomerdagen koel. 

Wildride Kinderdrager

Deze kinderdrager is speciaal ontworpen voor dreumesen en peuters. Een uitkomst wanneer je dreumes ineens geen zin meer heeft om verder te lopen. Hij is makkelijk op te vouwen tot een licht, klein pakketje om mee te nemen op vakantie of voor onderweg.

Benieuwd wat andere ouders zeggen over het huren van een draagzak bij Tiny Library?

"Hele fijne manier om op een duurzame manier aan babyspullen te komen die je maar een paar maanden gebruikt. Ik heb zelf de Artipoppe draagzak gehuurd omdat m’n zoontje te groot werd voor de draagdoek, maar ik hem nog wel graag een paar maanden dicht bij me wilde dragen. En ik wilde heel graag deze draagzak, alleen niet voor dat enorme bedrag, dus dit was perfect! En iedereen is heel vriendelijk en persoonlijk, wat fijn communiceert. En op de een of andere manier was ook niet bang dat de draagzak vies werd, omdat ze duidelijk aangeven dat dat kan gebeuren met baby’s en wat je dan (of als het stuk gaat) kan doen. Super fijn!!" - Cindy

Ontdek onze draagzakken hier.


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.