Tips om van wegwerp naar wasbaar te gaan

Tips om van wegwerp naar wasbaar te gaan

Een van de manieren om jouw impact op het milieu te verminderen, is om wegwerpproducten in te ruilen voor herbruikbare varianten. Een zero waste levensstijl is een mooi streven, maar is het ook realistisch? Door middel van kleine veranderingen in het dagelijks leven kun je al ontzettend veel afval besparen. In deze blog zoomen we in op verschillende recyclebare babyproducten, variërend van luiers tot aan zoogcompressen en alles daartussenin. Lees je mee?

1. Luiers

We trappen af met het meest gebruikte babyproduct in de eerste levensjaren van jouw kleintje, je raadt het al: luiers. Ieder jaar dragen zo’n 530.000 baby’s en kinderen in Nederland wegwerpluiers. Dit zorgt jaarlijks voor zo’n 140 miljoen kilo aan luierafval, wat per kindje neerkomt op 260 kilo per jaar. Een duurzaam alternatief voor wegwerpluiers is de wasbare luier. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen; bamboe, kunstvezel en (eco)katoen. In eerste instantie lijkt overstappen op wasbare luiers een grote investering, maar bij gemiddeld gebruik van wasbare luiers tijdens de luierperiode kun je zo’n €500,- per kind besparen. Je kunt er voor kiezen om volledig of gedeeltelijk over te stappen op wasbare luiers, alle beetjes helpen.

Billie Wonder
Deze mooie wegwerpluiers zijn van Billie Wonder.

2. Billendoekjes

Zo zijn er niet alleen wasbare luiers, maar ook wasbare billendoekjes. Deze doekjes zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je kleintje. Ze zijn namelijk vrij van chemicaliën, oliën of parfum. Wel zo fijn toch? Meestal zijn de billendoekjes gemaakt van microvezels of (organisch) katoen. Je wast ze gemakkelijk op 40 tot 60 graden en je hebt er jarenlang plezier van.

3. Knijpzakjes

Bijna alle baby’s en peuters zijn dol op de vrolijk gekleurde knijpzakjes uit de supermarkt. Ze vinden de zakjes niet alleen lekker, maar ook nog eens heel interessant. Helaas zorgen de zakjes voor een heleboel onnodig afval. Gelukkig zijn de knijpzakjes tegenwoordig ook verkrijgbaar in herbruikbare varianten. Vul ze met het favoriete fruit, groente of yoghurt van jouw kleintje en je hebt de ideale gezonde snack voor onderweg!

4. Zoogcompressen

Mama’s die borstvoeding geven weten als geen ander hoe snel de doosjes zoogcompressen er doorheen vliegen. Ze zijn onmisbaar en zorgen ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken over natte melkplekken op je kleding. Het gebruik van de wasbare variant is niet alleen een duurzame keuze voor het milieu, maar ook nog eens beter voor je lichaam. De wasbare compressen zijn namelijk gemaakt van ademend materiaal zoals bamboe of katoen. Hierdoor heb je minder snel last van een broeierig gevoel en wordt de kans op infecties een stuk kleiner.

Waarom babyproducten huren bij Tiny Library?

  1. Betrouwbare service – De producten worden professioneel gereinigd en gecontroleerd.
  2. Topmerken voor een laag maandbedrag – Bespaar tot 70% op de nieuwprijs van het product.
  3. Een betere wereld voor je baby – Door te huren draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Bij Tiny Library huur je eenvoudig je babyuitzet. Veilig, duurzaam en vaak goedkoper dan het aanschaffen van nieuwe producten. Nieuwsgierig naar alle producten? Je vindt ze hier


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.