Overstappen van kinderwagen naar buggy

Overstappen van kinderwagen naar buggy

Is mijn kindje al groot genoeg om rechtop te zitten in de kinderwagen? Dit is een vraag die veel kersverse ouders bezighoudt tijdens de newborn fase. De baby groeit in de eerste maanden razendsnel en voordat je het weet wil je kleintje niets liever dan de wereld om zich heen ontdekken. Maar wanneer kun je het beste overstappen van kinderwagen naar buddy?  Wat is eigenlijk het verschil tussen een kinderwagen en een buggy? En wanneer maak je de overstap van reiswieg naar kinderwagenzitje? In deze blog vind je antwoorden op al deze vragen.

Overstappen van kinderwagen naar buggy

Een van de grote verschillen tussen een kinderwagen en een buggy is dat een wandelwagen over het algemeen steviger, zwaarder en makkelijker bestuurbaar is dan een buggy. Hierdoor kan een kinderwagen beter tegen een stootje, is hij eenvoudig te manoeuvreren (ook met één hand) en biedt het je kindje betere rugondersteuning. Een buggy daarentegen, is in de regel lichter en kleiner, makkelijk inklapbaar, neemt minder ruimte in beslag én is makkelijker mee te nemen. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat en je ruimte of gewicht wilt besparen. Welke het beste bij jullie gezin past is dus afhankelijk van jullie wensen en behoeften.

Overstappen van kinderwagen naar buggy

Van reiswieg naar kinderwagenzitje

De meeste kinderwagens zijn 3-in-1-kinderwagens. Dit betekent dat je de wagen kunt gebruiken met een reiswieg, zitje en autostoel. De reiswieg en het zitje maken meestal onderdeel uit van de basisuitrusting van een kinderwagen. Over het algemeen ligt je kindje de eerste zes maanden in de reiswieg, ook wel kinderwagenbak genoemd. Zolang je kindje niet met zijn voetjes de onderkant of met zijn hoofdje de bovenkant van de bak aanraakt, en het nog prima vindt om te liggen, dan is er niets mis mee om langer gebruik te maken van de reiswieg. Vaak als kindjes eenmaal zelfstandig kunnen zitten, willen ze liever rechtop in de kinderwagen zitten en rondkijken. Sommige kindjes zullen wat eerder of juist later klaar zijn voor de overstap. Jij zult vanzelf merken wanneer jouw kleintje er klaar voor is.

Ben je er nog niet helemaal uit welke buggy of wel merk bij jou past? Doe onze Buggy Quiz en kom exact te weten welke buggy bij jou past! 

In onze #Tinylibrary huur je eenvoudig en volledig duurzaam een kinderwagen of buggy die bij jullie gezin past. Heb je een vraag over een van onze producten of het huurproces? Stuur ons een bericht en wij helpen je graag verder.


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.