Duurzame kraamcadeau's

Duurzame kraamcadeau's

Een leuk, persoonlijk, origineel en misschien ook nog wel duurzaam kraamcadeau vinden kan best lastig zijn. Vooral als je zelf nog geen moeder bent. Wij helpen je een handje met 6 duurzame kraamcadeau’s voor je vriendin, collega of zus. 

Duurzame kraamcadeau’s lastig te vinden?

Nee hoor, tegenwoordig bestaan er veel webshops en winkels die leuke duurzame kraamcadeau’s aanbieden. Toch kan het als je op zoek gaat naar een leuk kraamcadeau soms best lastig zijn om iets te vinden dat origineel is en iets te kopen waar niet iedereen bij het babybezoek mee aan komt. Dus nee, in deze blog geen rompertjes met ‘’i love mom’’, sokjes in 9349 kleuren of een speen met een hartje erop, maar duurzame kraamcadeaus waar je écht mee kunt aankomen. 

1. Wolkenlampje van Cre8

Cre8 is een cadeauwinkel in hartje Amsterdam. Je kunt hier terecht voor je relatiegeschenken, sieraden, klokken en dus ook voor duurzame kraamcadeaus.  Alles wordt gemaakt met een speciale lasertechnieken, 3D printing, 3D scanning en vinyl cutting. Ze werken daarbij samen met jongeren die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Alles wordt gemaakt en geproduceerd in hartje Amsterdam, geen uitbesteding naar het verre oosten. Een dubbel goed doel dus.


“Voor mijn eigen dochtertje Emma heb ik een super mooi wolkenlampje van hout met haar eigen naam erin. Een echte eyecatcher in haar babykamer vind ik zelf. Een duurzaam kraamcadeau als deze is dus altijd origineel, en zeker persoonlijk.”

Duurzame kraamcadeau's

Tip: ze hebben ook hele leuke naampuzzels. 

2. Boekjes

Ook boekjes horen in deze top 6 duurzame kraamcadeaus. Boekjes zijn altijd een goed idee, leuk om er veel te hebben en je kunt ze eindeloos lezen en doorgeven. Mijn favorieten: 

  • Waar is de taart? Een spannende en kleurrijke zoektocht door de bergen. Leukste van dit boekje zijn toch wel de prachtige illustraties van de Gouden Penseel-winnaar Thé Tjong-Khing. 
  • Wij gaan op Berenjacht. Een ware klassieker onder de Nederlandse prentenboeken. Wij gaan op Berenjacht wordt al meer dan 30 jaar voorgelezen in Nederland.
  • Neushoorns eten geen pannenkoeken. Een warm grappig verhaal dat precies lang genoeg is voor het slapengaan.

Duurzame kraamcadeau's

3. Blokkenset 

Houten speelgoed kan bijna niet kapot, dus je weet zeker dat het lang meegaat en voor urenlang speelplezier zorgt. De blokkenset van Lovevery is misschien wel de meest omvattende blokkenset ooit. De set bestaat uit 70 stevige blokken en 18 vormen, die samen speel- en leerplezier geven voor peuters en kleuters. Dit toffe duurzame kraamcadeau is gemaakt van duurzaam verkregen, FSC-gecertificeerd hout en niet-giftige lak. 

Duurzame kraamcadeau's

4. Gift card van Gray Label RNTD

Een cadeaukaart van Gray Label RNTD kan echt niet ontbreken in het rijtje van duurzame kraamcadeaus. Bij dit toffe bedrijf huur je organic (GOTS gecertificeerde) babykleding voor een vast bedrag per maand.  Zo heb je altijd een goede maat in huis en zodra je het niet meer nodig hebt stuur je het gewoon weer terug. Geen kleding management achteraf en uitpuilende dozen met kleertjes. Want zeg nou zelf, het eerste jaar groeien ze zo uit de maten en is het ook moeilijk om voor een tweede te gebruiken in verband met seizoenen (je hebt echt een hele andere wens bij een zomer baby als bij een winter baby).

Duurzame kraamcadeau's

5. Wee Gallery Jungle kijkkaarten

Ook de jungle kijkkaarten van Wee Gallery Jungle kunnen niet ontbreken in het rijtje duurzame kraamcadeaus. Met deze kijkkaarten heeft de baby eindeloos veel kijkplezier. De contrasterende kleuren stimuleren namelijk het zichtvermogen. De kaarten hebben ronde hoeken zodat het kleintje zich niet kan bezeren en ze zijn gemaakt van gerecycled karton. Als je baby groter is zijn de kaartjes ook leuk om de dieren te leren. Een echt origineel en duurzaam kraamcadeau dat lang meegaat. 

Duurzame kraamcadeau's

6. Gift card  

Met een onze gift card kan je collega, vriendin of zus bijvoorbeeld een draagzak, kinderwagen, borstkolf of co-sleeper huren voor een paar maanden. Een duurzaam kraamcadeau waarbij de ontvanger zelf kan kiezen waaraan zij het bedrag besteed. De cadeaukaarten zijn verkrijgbaar vanaf €25,-. Hopelijk heb je met deze 6 duurzame kraamcadeaus inspiratie gekregen voor het duurzame kraamcadeau waar jij iemand heel gelukkig mee gaat maken. 


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.