Alsjeblieft, een momentje voor jezelf

Alsjeblieft, een momentje voor jezelf

Alsjeblieft, een momentje voor jezelf

Je bent net (weer) mama geworden van een kersverse baby. Wat een geluk! Maar misschien word je ook geconfronteerd met hele andere aspecten van het ouderschap: het streven naar perfectie, onzekerheid, vermoeidheid, uitputting of stress.

Zelfcompassie kan hierbij helpen. Hierbij erken je de pijn bij jezelf en heb je op hetzelfde moment compassie met jezelf, in plaats van jezelf ook nog eens kritiek te geven. Ervaar het zelf door de zelfcompassie meditatie te beluisteren van byCharly voor Tiny Library.

MEET CHARLY, MOEDER VAN 4

Graag stellen we Charlotte le Conge Kleyn aan je voor. Met haar bedrijf byCharly helpt zij meer balans en bewustzijn binnen gezinnen te creëren. Zelf werd Charly binnen 3,5 jaar moeder van 4 zoons en ervaarde ze dat alle ballen in de lucht houden als ouder niet altijd even makkelijk is. Om die reden specialiseerde zij zich in mindful parenting coaching (een combinatie van psycho-educatie, systemisch werk en oefeningen). Sindsdien deelt zij haar kennis en ervaringen via haar platform www.mindfulparenting.nl.

Speciaal voor Tiny Library maakte Charly een prachtige, korte zelfcompassie meditatie. Voordat je de meditatie gaat beluisteren, mag je een situatie voor de geest halen die voor jou moeilijk was en waarmee emoties zoals boosheid, verdriet, angst, schaamte of schuldgevoel gepaard gingen. 

Kies een situatie waarmee jij wilt oefenen en beluister het audiobestand:

ERVAAR DE MEDITATIE

BE GENTLE WITH YOURSELF MOMMY

Probeer deze week eens om minimaal één keer een zelfcompassie- meditatiepauze in te lassen, tijdens of na een stressvol moment. Je kunt in dat geval gebruik maken van het audiobestand of de volgende 3 stappen:

  1. Erkenning: Ga met aandacht naar de pijn, de stress of de emotie en erken de moeilijke gevoelens die je ervaart. 

  2. Vriendelijkheid: Wees vriendelijk tegen jezelf. Stel jezelf gerust. Door tegen jezelf te zeggen ‘Dit is heel moeilijk’ (of andere vergelijkbare woorden) en/of probeer jezelf fysiek te troosten. Wat zijn dingen die jij in zo’n geval voor een vriend(in) zou doen, en kun je dat jezelf ook geven?

  3. Verbinding: Herinner jezelf eraan dat jij niet de enige bent in een soortgelijke situatie en dat het menselijk is om fouten te maken. Verbind jezelf met andere ouders, ‘alle ouders maken fouten’.

Enthousiast over de meditatie? Met de code 'CHARLYXTINY25'* krijg je 25% korting op de cursussen Mindful Parenting, Mindful met je Peuter en de Online Cursus Zwangerschapsyoga van byCharly. 

* Deze korting is niet geldig op de kindermeditaties van byCharly.

BINNENKORT NODIG

Nog even en je baby is toe aan een nieuwe fase van rollen, bewegen en zitten. Handig om dan de juiste babyproducten in huis te hebben. We helpen je daarom graag met passende vervangingen. Wist je dat je op onze website kan filteren op leeftijd? Klik op de knop en bekijk welke producten wij aanbieden voor de leeftijd 6-12 maanden. 

Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.