De duurzame missie van onze merken

Naast het besparen van CO2, grondstoffen en water is ons doel om producenten bewust te maken van de voordelen van duurzame producten. Daarom bieden we alleen producten aan waar wij echt in geloven en gaan we samenwerkingen aan met producenten die dezelfde missie hebben als wij. Denk aan slimme designs, duurzame materialen en hoge kwaliteit, zodat producten zo lang mogelijk meegaan. Benieuwd naar de duurzame initiatieven van onze circulaire partners? We hebben een paar van onze merken hieronder uitgelicht.

1. Bugaboo

Bij Bugaboo wordt veel geïnvesteerd in het design en de kwaliteit van de producten, zodat deze zo lang mogelijk mee kunnen gaan. Producten worden ontworpen met zoveel mogelijk vervangbare onderdelen zodat de producten makkelijk te repareren zijn. Verder streeft Bugaboo ernaar om de impact op het milieu te beperken en zelfs waarde toe te voegen. De waarde van het product aan het begin van de levenscyclus moet gedurende de volledige levensduur van het product behouden blijven. Daarnaast snapt Bugaboo dat duurzaamheid niet alleen gaat om de impact op het klimaat maar ook op de maatschappij. Om dit allemaal waar te maken zet Bugaboo zich in voor de volgende onderwerpen:

  • Producten - Bugaboo investeert in materialen van hoge kwaliteit, slimme designs om de kinderwagens gemakkelijk te kunnen onderhouden, onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage kunnen makkelijk vervangen worden en gerecyclede materialen (bijvoorbeeld gerecyclede PET-flessen).
  • Proces - Bugaboo onderzoekt de levenscyclus van producten om deze constant te kunnen verlengen. Ook stellen ze hoge eisen aan de arbeidsomstandigheden in hun eigen fabriek en een transparante toeleveringsketen. Daarnaast is de fabriek groener gemaakt door daktuinen te plaatsen voor onder andere een natuurlijke temperatuurverlaging.
  • Doel - Bugaboo is partner van Designathon Works evenementen en doneert kinderwagens aan ziekenhuizen, opvanghuizen voor vrouwen, SOS kinderdorpen, vluchtelingenkampen en ziekenhuizen.

Bugaboo duurzaamheid

2. Easywalker

Easywalker's betrokkenheid ligt niet alleen bij ouders en kinderen, maar ook in het behoud van de natuurlijke ecosystemen waar we in leven. Daarom zet Easywalker zich net als wij in voor de Sustainable Development Goals 12 (verantwoordelijke consumptie en productie) en 13 (klimaatactie). Op deze manier hopen ze een voorbeeld te zijn voor het team en de consument, maar ook voor de bredere babymarkt. Lees hieronder de initiatieven:

  • Productie - Easywalker gebruikt alleen hoogwaardige materialen en slimme designs om de levensduur van producten te verlengen. Daarnaast zijn vanaf 2020 alle stoffen gemaakt van gerecyclede PET-flessen.
  • Verpakkingen - In 2019 heeft Easywalker de verpakkingen veranderd naar gerecycled karton met zo min mogelijk bedrukkingen.
  • Kantoor en medewerkers - Easywalker stimuleert een bedrijfscultuur waarin fietsen of het openbaar vervoer pakken naar werk, flexibele thuiswerkdagen en vegetarische lunches wordt gestimuleerd.
  • Doelen voor 2030 - Voor 2030 wil Easywalker onder andere zoveel mogelijk materialen hebben vervangen voor duurzamere alternatieven, modulaire producten ontwerpen waarbij onderdelen makkelijk gerepareerd of vervangen kunnen worden, CO2-uitstoot verminderen in de supply chain door te investeren in groenere energie en bezorgmethodes en onderzoek doen naar mogelijkheden voor lokale materialen en productie.

Easywalker duurzaamheid

3. Tummy Tub

Tummy Tub onderscheid zich van andere babybadjes door hun minimale ecologische voetafdruk. Door het innovatieve ontwerp van Tummy Tub bespaart het energie, water en plastic ten opzichte van andere babybadjes en gaat het badje generaties lang mee. Tummy Tub heeft het volgende bespaart ten opzichte van andere babybadjes:

  • Energie bespaart voor 2657 huishoudens,
  • 220 vrachtwagens met plastic bespaart,
  • en 60 olympische zwembaden met water bespaart.

Tummy Tub duurzaamheid

Vraag naar het duurzaamheidsbeleid van je favoriete merken

We herhalen het vaak: alleen samen kunnen we uiteindelijk het verschil maken een een betere toekomst garanderen voor baby’s. Vraag daarom je favoriete merk eens naar hun duurzaamheidsbeleid en wees kritisch. Op deze manier inspireer en stimuleer je bedrijven om hun gehele productieproces, van design tot bezorging, onder de loep te nemen en te optimaliseren. Heb je nog tips voor merken die al goed opweg zijn? Laat het ons weten. We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen op weg naar een circulaire babymarkt.