FAQ

Is your question not listed? Please contact us and we will answer your question as soon as possible.

Producten

Ja, wij willen de beste kwaliteit voor jouw baby en gebruiken alleen erkende merken die al jaren gespecialiseerd zijn in babyproducten en door ons zijn getest. Daarbij verhuren we alleen producten die in uitstekende staat zijn, omdat je baby alleen het beste verdient. Mis je een product die je graag wilt? Laat het ons dan weten. Wij houden ons aanbod up to date en staan altijd open voor suggesties.

Helaas zijn er nog niet voor alle producten duurzame varianten. In eerste instantie focussen we daarom met name op het stimuleren van het hergebruiken van de producten door de consument. Op die manier hoeven er überhaupt veel minder producten te worden geproduceerd.

Waar kan bieden we duurzame producten aan:

Bednest: gemaakt van FSC gecertificeerd hout
Tripp Trapp: gemaakt van FSC gecertificeerd hout en afgewerkt met lak op waterbasis
Petite Amélie: gemaakt van FSC gecertificeerd hout

We selecteren de producten nauwlettend op basis van de volgende criteria:

1. Veiligheid: de producten moeten voldoen aan de veiligheidsstandaarden.
2. Gebruiksvriendelijkheid: de producten zijn gemakkelijk in gebruik en goed te vervoeren en op te slaan
3. Kwaliteit: producten zijn goed te onderhouden/reinigen en refurbishen.
4. Stijl: producten zijn mooi, mensen willen ze in huis hebben of er mee gezien worden.

Natuurlijk! We garanderen dat alle producten geïnspecteerd, gewassen en ontsmet worden door onze professionele stomerij voordat ze te huur aangeboden worden. Voor het huidje van je baby en omwille van de planeet gebruiken we alleen natuurlijke reinigingsmiddelen.

Benieuwd naar hoe onze reiniging eruit ziet? Bekijk deze video.

We werken uitsluitend met de beste leveranciers van babyproducten. Zodra een product terugkomt na de verhuurperiode wordt het helemaal nagekeken en getest op veiligheid voordat ze doorgaan naar de volgende baby.

De kosten van je abonnement hangen af van welke kinderwagen je kiest en hoe lang je minimale huurperiode is. Hoe langer je minimale huurperiode is, hoe lager het maandbedrag.

Check kredietwaardigheid

Ondanks dat we geen krediet verstrekken, sluit je bij ons wel een abonnement af met maandelijkse betaalverplichtingen. Afhankelijk van de hoogte en duur van het abonnement dat je afsluit laten wij een externe kredietcheck uitvoeren door Focum en Loanwise

Dit is een geautomatiseerde analyse van recente gecategoriseerde
banktransacties, gedaan in de veilige omgeving van de eigen bank, en wordt gebruikt om de financiële situatie van consumenten in kaart te brengen. Deze kredietcheck is niet zichtbaar voor andere banken of kredietverstrekkers en heeft op geen enkele wijze invloed op je kredietscore.

Deze checks worden uitgevoerd in naleving met de Algemene Voorwaarden van Tiny
Library en volgens de wet AVG.

Neem dan binnen 24 uur contact met ons op en dan bezorgen we snel weer een nieuwe. Wel ben je in geval van vermissing of diefstal een eigen risico verschuldigd van 30% van de nieuwwaarde van het gehuurde. Daarnaast moet je ook aangifte doen.

Je kunt de producten gemakkelijk tegen diefstal en schade verzekeren. Klik hier voor meer informatie.

Dit is helaas niet mogelijk. Het is namelijk onze missie om de babymarkt te verduurzamen en zoveel mogelijk gezinnen blij te maken met hetzelfde product. Ons huursysteem is vergelijkbaar met spullen uitlenen aan vriendinnen en vrienden. Op deze manier wordt hetzelfde product steeds door iemand anders gebruikt. We repareren onze producten wanneer een onderdeel niet meer voldoet. Zo gaan producten langer mee.

Lees hier meer over onze duurzame missie.

Wat goed dat je duurzamere alternatieven zoals tweedehands aankopen bekijkt voor jouw babyproducten. We begrijpen dat je de kosten vergelijkt, het is allemaal al duur genoeg! Toch is huren bij Tiny Library in de meeste gevallen goedkoper dan tweedehands producten aanschaffen. Je kan ervan uitgaan dat je tot 70% van de nieuwprijs van het product bespaart als je het huurt, afhankelijk van hoe lang je het product huurt. Versus een product via Marktplaats bespaar je ook al gauw 30% door te huren. Je kunt bij ons altijd kiezen tussen minimaal 3 opties en kan hier dus zelf een weloverwogen keuze in maken. Daarbij scheelt het je ook veel gedoe en tijd, iets wat voor jou als drukke ouder (to be) ook heel wat waard is. Zo heb jij alle tijd voor je baby. Nog niet overtuigd? We hebben de voor- en nadelen en wat rekenvoorbeelden op een rijtje gezet in deze blog.

Abonnement

Je kunt bij ons bestellen zodra je weet welke artikelen je nodig hebt. In de check-out kun je aangeven wanneer je de producten wilt ontvangen. Dan gaat ook je abonnement pas in. Voor ons is het heel fijn om ruim van te voren te weten dat je een product wilt huren, zodat we kunnen zorgen dat er voldoende voorraad is en je het tijdig in huis hebt.

Dit doe je simpel en snel via onze webshop. Selecteer de producten die je tijdelijk wilt huren en reken deze af. Geef bij de betaling aan wanneer je de producten in ontvangst wilt nemen. Je betaalt altijd de eerste maand vooraf en de volgende incasso vindt plaats een maand na levering. Wij gaan de producten voor je in orde maken en nemen contact met je op wanneer we deze komen leveren.

Wanneer je een tweeling verwacht heb je meer babyspullen nodig. Om je financieel tegemoet te komen, geven we je een tweelingkorting. Dit betekent dat je op het tweede zelfde product 15% korting ontvangt voor de eerste 6 maanden. Neem contact op via info@tinylibrary.nl voor een persoonlijke kortingscode.

Wanneer je een abonnement hebt afgesloten bij Tiny Library krijg je automatisch een account. Onder account details kun je betaalgegevens en je adres wijzigen.

Bij Tiny Library sluit je een abonnement af voor een minimale periode. Na deze periode kun je het huurcontract per maand opzeggen. Je hebt altijd het recht om producten binnen 14 dagen na bestelling te retourneren in originele staat. We hanteren geen maximale huurtermijn. Gebruik je het product niet meer? Meld je product dan retour via onze retourpagina.

Omdat wij erg zuinig zijn op onze producten, verzoeken wij je om je identiteit te bevestigen via iDIN. Zodra je jouw identiteit bevestigd hebt kunnen we het product opsturen. Het abonnement gaat in op de dag dat je bestelling wordt verzonden.

​​Je mag de spullen 14 dagen thuis op zicht hebben. We zijn ervan overtuigd dat je enorm blij zult zijn met onze kwaliteitsspullen voor jouw kleintje. Mocht je toch van gedachte veranderd zijn, geen probleem! Mits alles in de originele verpakking en ongebruikt en onbeschadigd is, mag je het kosteloos terugsturen en brengen we alleen de verzendkosten in rekening. Stuur ons een email naar info@tinylibrary.nl onder vermelding van herroepingsrecht, je ordernummer en naam en wij regelen het voor je.

Heb je het product langer dan 14 dagen en ben je niet tevreden? Je kan het dan voor €50 omruilen voor een nieuw product.

Je kunt je producten retourneren, je abonnement verlengen of een nieuw abonnement afsluiten. Bij verlengen kun je het maandelijks opzeggen en blijft de prijs per maand hetzelfde. 

Wat jammer dat je ons gaat verlaten! Je kan de producten retourneren indien de minimale huurtermijn is verstreken. Je meldt dan jouw producten retour via de retourpagina. Vervolgens ontvang je de instructies hoe je de producten kunt terugsturen en ontvang je een retourlabel of plannen we een ophaalmoment.

Indien je de producten retourneert voor het aflopen van de minimale huurtermijn dan wordt er voor de resterende termijnen van het abonnement nog wel een eindfactuur in rekening gebracht.

Levering

Wij leveren met PostNL. Voor leveringen met PostNL geldt:

- Maandag-vrijdag vóór 12:00 uur besteld is de volgende dag in huis. 
- Zaterdag of zondag besteld is dinsdag in huis.

Wij raden aan om je babyuitzet ongeveer 4 weken voor de uitgerekende datum thuis te laten bezorgen. Mocht je kindje onverhoopt eerder geboren worden, laat het ons dan gewoon weten! Dan zorgen wij ervoor dat de door jouw bestelde producten zo spoedig mogelijk worden geleverd.

Onze standaard levering wordt gedaan door PostNL.

Helemaal ontzorgd? Kies voor onze Butler Service: wij komen het product volledig in elkaar gezet en persoonlijk bij jou brengen. Het product is direct klaar voor gebruik en wij gebruiken geen onnodige verpakkingen.

- De verzendkosten voor alle zendingen binnen Nederland bedragen €7,50. 
- De verzendkosten voor zendingen buiten Nederland van pakketten tot en met 10 kilogram bedragen €25,-. 
- De verzendingen buiten Nederland van pakketten boven 10 kilogram bedragen €34,-.

- Helemaal ontzorgd? Gebruik onze Butler Service (€75): wij komen het product volledig in elkaar gezet en persoonlijk bij jou brengen. Het product is direct klaar voor gebruik en wij gebruiken geen onnodige verpakkingen. De Butler Service geldt alleen voor leveringen in Nederland.

- Retourneren is gratis.

Betaling

Bij de eerste betaling wordt direct een automatische incasso aangemaakt voor de huurproducten. Bestaande klanten kunnen inloggen met een eigen emailadres, vervolgens is daar een overzicht van de facturen zichtbaar. Voor de koopproducten betaal je een eenmalige betaling.

Je betaalt elke maand voor het abonnement. De prijs is afhankelijk van de producten die je op dat moment huurt. De prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.

Je kunt betalen via iDeal, met alle banken. Daarnaast kun je ook betalen met de Tiny Library giftcard. Neem daarvoor contact op. 

Retourproces

Op het moment dat je ze retour wilt sturen. Eerder is niet nodig. Het is goed om te weten dat je label 5 dagen geldig is, dus doe het niet te ver van te voren.

Retourneren is gratis.

Wil je een product retourneren en je abonnement stoppen? Meld je retour aan via deze link. Vul daarnaast ook het retourformulier in dat je hebt ontvangen bij het product. Voeg deze toe aan het pakket wanneer je het product retourneert. Het is mogelijk om de producten retour te sturen op drie manieren:

1. Zelf versturen via DHL Parcel Shop. Je ontvangt van ons een gratis retourlabel.  
2. We kunnen de producten ook bij jou thuis ophalen voor €9,75 met DHL Ophaal service.  
3. Butler service (€49,95): wij halen het product in zijn geheel bij jou thuis op op het moment dat het jou uitkomt. Je hoeft daarbij niets zelf te demonteren of in verpakkingen te doen.

Check voor het retourneren onze care checklist voor het netjes inleveren van je product. 

Heb je geen retourformulier ontvangen of ben je deze kwijt? Neem dan contact met ons op.

Werkt je label niet, is je label verlopen of is het pakket niet opgehaald. Neem contact op met returnista via support@returnista.nl

Je mag de spullen 14 dagen thuis op zicht hebben. We zijn ervan overtuigd dat je enorm blij zult zijn met onze kwaliteitsspullen voor jouw kleintje. Mocht je toch van gedachte veranderd zijn, geen probleem! Mits alles in de originele verpakking en ongebruikt en onbeschadigd is, mag je het kosteloos terugsturen en brengen we alleen de verzendkosten in rekening. Stuur ons een email naar info@tinylibrary.nl onder vermelding van herroepingsrecht, je ordernummer en naam en wij regelen het voor je.

Heb je het product langer dan 14 dagen en ben je niet tevreden? Je kan het dan voor €25 omruilen voor een nieuw product.

Je mag de spullen 14 dagen thuis op zicht hebben. We zijn ervan overtuigd dat je enorm blij zult zijn met onze kwaliteitsspullen voor jouw kleintje. Mocht je toch van gedachte veranderd zijn, geen probleem! Mits alles in de originele verpakking en ongebruikt en onbeschadigd is, mag je het kosteloos terugsturen en brengen we alleen de verzendkosten in rekening. Stuur ons een email naar info@tinylibrary.nl onder vermelding van herroepingsrecht, je ordernummer en naam en wij regelen het voor je.

Heb je het product langer dan 14 dagen en ben je niet tevreden? Je kan het dan voor €25 omruilen voor een nieuw product.

Schade

De verzekering van Tiny Care dekt 100% van de reparatiekosten als je gehuurde product tijdens de huurperiode is beschadigd. Dit betreft alleen schade die verwacht kan worden bij normaal gebruik van de producten. Schade ontstaan door verkeerd gebruik van de producten wordt niet gedekt met deze verzekering. In dat geval worden de kosten voor de reparatie of het vervangen van een onderdeel doorbelast op de huurder. Ook indien de schade niet op tijd wordt gemeld bij ons worden de kosten voor reparatie of vervanging in rekening gebracht bij de huurder.

Eventuele productiefouten of defecten vanuit de fabrikant worden uiteraard niet in rekening gebracht, maar we vragen je wel deze deze direct (binnen 24 uur) bij ons te melden en te documenteren. Wij kunnen je dan helpen aan een nieuw product. 

Volg deze stappen in geval van schade tijdens je huurperiode:

1. Meld de schade binnen 24 uur. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@tinylibrary.nl of neem contact met ons op via Whatsapp (085-0604416).

2. Fotografeer de schade van het beschadigde product en stuur ons de foto’s zo snel mogelijk toe, uiterlijk 24 uur nadat de schademelding is gedaan.

3. Nadat je schadeclaim is verwerkt, ontvang je per e-mail een retouretiket. Afhankelijk van de schade stuur je het product terug naar ons warehouse of naar de fabrikant. Indien het product nog wel naar behoren werkt kan er ook voor gekozen worden de huur voort te zetten zonder reparatie of vervangend product.

4. Zodra je product is aangekomen in ons warehouse zal onze klantenservice je informeren over de reparatiemogelijkheden en de eventuele kosten. 

Wat valt er niet onder de verzekering van Tiny Care?

Houd er rekening mee dat bepaalde zaken niet worden gedekt door de verzekering van Tiny Care, zoals: 

- Diefstal van producten
- Verlies van producten
- Opzettelijk beschadigde producten
- Schade, verlies of diefstal van de producten op vakantie 

Voor diefstal of verlies van producten kan je eigen aansprakelijkheidsverzekering dit in de meeste gevallen dekken. Vraag je verzekeringsmaatschappij naar de dekking van deze kosten. 

Mocht er tijdens je vakantie iets gebeuren met de producten, dan valt deze schade of verlies onder de dekking van jouw reisverzekering.

Neem in bovenstaande gevallen wel altijd direct contact op met onze klantenservice om diefstal, verlies of schade te melden.

Voeg hier de Tiny Care schadeverzekering toe aan je winkelmandje.

We houden er rekening mee dat je de gehuurde producten intensief gebruikt, en baby’s en kinderen maken er nu eenmaal wel eens een bende van (trust us, we know!). Dat vinden wij geen probleem. Bij ons kan je je babyspullen zorgeloos huren.

In het geval van stoffen bekleding kun je het zelf wassen (lees hiervoor goed het waslabel). Voorbeelden van slijtage of herstelbare schade: naad los, klein gaatje of vlek op een onopvallende plek of verf die een beetje is afgebladderd.

Is er sprake van schade die wij niet meer kunnen herstellen en die het product onbruikbaar maakt of de veiligheid in het geding brengt? Meld het zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 24 uur bij ons.

Volg deze stappen in geval van schade tijdens je huurperiode:

1. Meld de schade binnen 24 uur. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@tinylibrary.nl of neem contact met ons op via Whatsapp (085-0604416).

2. Fotografeer de schade van het beschadigde product en stuur ons de foto’s zo snel mogelijk toe, uiterlijk 24 uur nadat de schademelding is gedaan.

3. Nadat je schadeclaim is verwerkt, ontvang je per e-mail een retouretiket. Afhankelijk van de schade stuur je het product terug naar ons warehouse of naar de fabrikant. Indien het product nog wel naar behoren werkt kan er ook voor gekozen worden de huur voort te zetten zonder reparatie of vervangend product.

4. Zodra je product is aangekomen in ons warehouse zal onze klantenservice je informeren over de reparatiemogelijkheden en de eventuele kosten.

Tiny Library is niet verantwoordelijk voor diefstal, verlies of opzettelijke schade. Als je product verloren of gestolen is, neem dan onmiddellijk contact op met ons Customer Care team via info@tinylibrary.nl of via 085-0604416. Voor deze gevallen bieden we nog geen aanvullende verzekering.

Je kan je product gemakkelijk bij ons verzekeren tegen schade tijdens de huurperiode met de Tiny Care schadeverzekering. Voeg deze hier toe aan je winkelmandje.

Neem binnen 24 uur contact met onze klantenservice op en meld de schade. Je ontvangt van ons een nieuwe autostoel en een factuur, zodat de schade verhaald kan worden op de autoverzekering.