Voordelen van een co-sleeper

Voordelen van een co-sleeper - Tiny Library

Sinds enkele jaren is het heel populair om een co-sleeper te gebruiken voor de eerste maanden van je baby. Over het algemeen zeggen experts dat het de hechting bevordert en de baby sneller slaapt. Dat wil iedere ouder toch?

Daarnaast is het ook heel fijn voor de ouder: hij / zij hoeft ‘s nachts niet het bed uit om een luier te verschonen of (borst)voeding te geven. Dit bevordert ook het herstel van de moeder, zeker na een keizersnede.


Je denkt misschien, “jeetje weer een product dat ik nodig heb voor mijn kindje”. Daarom kun je de beste co-sleepers nu huren bij Tiny Library. Zonde om een aanschuifwiegje nieuw te kopen als je het ook kan huren voor een aantal maanden. Een co-sleeper tweedehands kopen kan natuurlijk ook, dan heb je na die paar maanden wel het ‘gedoe’ van opslaan of verkopen. Om je als ouder volledig te ontzorgen, kun je aanschuifbedjes daarom gemakkelijk leasen.

Hierbij de voordelen op een rijtje:

  1. Uit onderzoek blijkt dat baby’s sneller in slaap vallen in een co-sleeper
  2. Samen slapen bevordert de veilige hechting van de baby
  3. Door samen te slapen wordt de regulering van de ademhaling en hartslag van een jonge baby bevordert
  4. De baby voelt zich veiliger en geborgen dicht bij de ouders
  5. De borstvoeding gevende moeder hoeft haar bed niet uit om het kindje te voeden
  6. Als je kindje wakker wordt, kun je het snel geruststellen als het naast je slaapt, door bijvoorbeeld een hand op zijn / haar buik te leggen
  7. Baby’s die naast hun moeder slapen gaan vaker aan de borst en verstoren de slaap van de moeder gemiddeld minder.
  8. Baby’s die alleen in een eigen kamertje slapen, lopen een meer dan twee keer zo grote kans om te sterven aan wiegendood dan kinderen die in dezelfde kamer als hun ouders / verzorgers slapen.

Wil je weten wat de beste 4 co-sleepers zijn? Team Tiny heeft de co-sleepers uitgebreid getest en is op een top 4 gekomen, lees die blog hier


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.