Tips voor klein wonen met kinderen

Tips voor klein wonen met kinderen

Sommigen moeten er niet aan denken: wonen in de stad op slechts tientallen vierkante meters en vaak ook nog eens zonder tuin of balkon. Anderen worden juist al ongelukkig bij de gedachte dat ze de stad moeten verlaten. Met een gezin in de stad wonen is zeker mogelijk, maar het kan wel de nodige uitdagingen met zich meebrengen. In deze guide vind je praktische tips om creatief om te gaan met weinig ruimte.

Zorg voor een praktische indeling
Dit spreekt misschien voor zich, maar onbewust maken we interieurkeuzes die een ruimte vaak kleiner doen ogen. Wil je een huis dat ruim oogt, zet de ruimte dan  niet vol, ga voor lichte kleuren en kies voor elementen met ronde vormen. Verder is genoeg opbergruimte essentieel, je kunt bijvoorbeeld kasten tot aan het plafond laten bouwen om de ruimte optimaal te benutten. Denk bij het indelen van kleine ruimtes het liefst in de hoogte en niet in de breedte.

Ruim op
We trappen wellicht een open deur in, maar zorg ervoor dat je regelmatig opruimt. Ga grondig alle spullen door en wees kritisch. Kom je spullen tegen die niet meer worden gebruikt en zo goed als nieuw zijn of gerust nog een rondje meegaan? Geef ze door aan een ander of verkoop ze. Een bijkomend voordeel van opruimen is dat er meer ruimte ontstaat in je huis én hoofd.

Huur producten
Vooral in de eerste jaren na de geboorte zijn er ontzettend veel babyproducten die je slechts voor een korte periode gebruikt. Denk hierbij aan een co-sleeper, babybadje of borstkolf. Het huren van babyproducten is duurzaam, voordelig én ruimtebesparend. Wanneer je kindje de producten is ontgroeid stuur je ze gewoon weer terug!

Via Tiny Library huur je eenvoudig babyproducten. Heb je vragen? Stuur ons een bericht en wij helpen je graag verder.


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.