TINY STORIES | “Het is wel pittig om het in mijn eentje te doen en alle ballen in de lucht te houden. Ook daarin ligt de kunst om te blijven ademen.”

TINY STORIES | “Het is wel pittig om het in mijn eentje te doen en alle ballen in de lucht te houden. Ook daarin ligt de kunst om te blijven ademen.” - Tiny Library
Welkom bij onze nieuwe rubriek Tiny Stories. In deze rubriek nemen we een kijkje in de kleurrijke levens van inspirerende gezinnen. Hoe ervaren zij het ouderschap? En wat willen zij hun kindje graag meegeven in het leven? Vandaag: Rosalie (30) met dochter Mia (1) uit Amsterdam.

First things first. Wie ben je? En hoe ziet jullie gezinssituatie eruit?
“Ik ben Rosalie, 30 jaar, geboren en getogen in Amsterdam en Mia dus ook. Wij wonen met z’n tweetjes in het stadsdeel de Baarsjes. Verder werk ik bij de crisisdienst in de psychiatrie als behandel ondersteuner. Een intensieve en drukke baan, want er zijn momenteel veel mensen die in crisis zitten. Voorheen werkte ik als freelance copywriter, maar vorig jaar heb ik de switch gemaakt.”

Wilde je altijd al moeder worden?
“Ja, maar ik had niet in mijn hoofd wanneer dat dan zou zijn. Mia is ook niet gepland gekomen, maar ik had in mijn achterhoofd dat ik het waarschijnlijk wel wilde. Hoewel ik ook wel eens mijn twijfels heb gehad, gezien alles wat er speelt in de wereld.”

Hoe ziet jullie week eruit als gezin?
“Ik zou het omschrijven als een gezellige chaos. Mia is om de week een weekend bij haar vader, dus ik heb haar zo’n 80 procent van de tijd. Verder gaat ze twee dagen per week naar de opvang en mijn moeder past één dag per week op.”

Hoe is het voor jou om in de stad te wonen met Mia?
“Heel fijn, ik zou echt nergens anders willen wonen. Er zijn veel speeltuinen in de buurt voor Mia. Daarnaast wonen we tegenover een groot park en de opvang is letterlijk om de hoek. Er zijn gewoon heel veel mogelijkheden en onze vrienden wonen ook in de buurt. Dus mocht ik een keer een oppas nodig hebben, dan kan ik hen altijd vragen.”

“Mia heeft mij geleerd om meer in het moment te zijn en echt te genieten van de kleine dingen.”

                                                                                     - Rosalie

Tiny Stories

Wat vind je de grootste uitdaging die bij het ouderschap komt kijken?
“Het is wel pittig om het in mijn eentje te doen en alle ballen in de lucht te houden. Ook daarin ligt de kunst om te blijven ademen, hoewel dat niet altijd even makkelijk is.”

Wat is de mooiste les die mia je heeft meegegeven?
“Mia heeft mij geleerd om meer in het moment te zijn en echt te genieten van de kleine dingen. Heel cliché misschien, maar als je gestrest bent kun je vaak minder goed genieten. Als je met je kindje bent, dan word je haast gedwongen om wat meer je rust te vinden.”

Hoe houd jij balans? Bouw je speciale rustmomentjes voor jezelf in?
“Ik kan natuurlijk niet iedere avond de deur uit, omdat ik voornamelijk zelf met Mia ben. Meestal ben ik gewoon thuis en probeer ik te mediteren of een boek te lezen. Die rustmomentjes ontstaan eigenlijk vanzelf.”

“Voor zo ver mogelijk, zijn alle producten die ik voor Mia gebruik milieuvriendelijk. Verder heb ik geen auto en probeer ik bestellingen aan huis zo veel mogelijk te beperken.”

                                                                                     - Rosalie

Tiny Stories


Tiny Library is een merk dat zich veel focust op duurzaamheid. Wat betekent duurzaamheid voor jullie? Ook met het oog op de toekomst van Mia?
“Ik ben al heel lang vegetariër en ik voed Mia ook vegetarisch op. Ik geef haar alleen af en toe een stukje vis, maar dan zorg ik er wel voor dat het een duurzaam gevangen stukje vis is. Voor zo ver mogelijk, zijn alle producten die ik voor Mia gebruik milieuvriendelijk. Verder heb ik geen auto en probeer ik bestellingen aan huis zo veel mogelijk te beperken. Dat is niet altijd even makkelijk, omdat ik alleen ben met Mia. Daarom kies ik wel altijd voor de meest duurzame bezorgoptie.

Welk babyproduct zou je aanbevelen aan jonge ouders?
“Ik vind alle producten van Naïf heel erg fijn, maar mijn ultieme favoriet zijn de verzorgingsproducten voor moeder en baby van Kenko. Ik vind het belangrijk dat de producten geen rare toevoegingen bevatten en ik vind het heel fijn om hetzelfde als Mia te ruiken.”

Tiny Stories
Wat wil je Mia graag meegeven in het leven?
“Ik hoop dat zij helemaal zichzelf durft te zijn en dat ze het gevoel krijgt van mij en van haar vader dat dit altijd kan. Verder hoop ik haar mee te geven dat ze lief is voor een ander.”

Via Tiny Library huur je eenvoudig en duurzaam babyproducten. Neem een kijkje in onze #Tinylibrary voor een overzicht van alle producten.

Fotografie credits: Tengbeh Kamara

Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.