Tiny Library bij Dragon's Den

Tiny Library bij Dragon's Den - Tiny Library

Exciting news! Onze founder Julie is te zien in het nieuwe seizoen van het programma Dragon’s Den via streamingdienst Viaplay. Voor wie het programma niet kent: In Dragon’s Den krijgen ondernemers de kans om hun onderneming te pitchen aan vijf van de meest succesvolle zakenmensen van Nederland. Voor Tiny Library een mooi podium om onze duurzame kijk op babyspullen met Nederland te delen. In deze blog lees je alvast een kleine samenvatting van ons avontuur, maar nóg leuker is het om de hele aflevering te kijken! Gemist? Terugkijken kan hier.

“Bij Tiny Library willen we zoveel mogelijk mensen bereiken om veel positieve impact te kunnen maken. Ons doel is om het grootste circulaire platform van Europa te worden. Een mooie kans dus om ons verhaal en onze missie met vijf van de meest succesvolle zakenmensen en kijkers te delen.

- Julie, Founder Tiny Library. 

Huren versus Kopen

Julie realiseerde zich na de geboorte van haar eerste kindje hoe -absurd- veel spullen er nodig zijn voor een relatief korte tijd. Dat moest toch anders kunnen. Zo ontstond het idee voor Tiny Library: Babyproducten duurzaam én goedkoper huren. Een service en abonnementsmodel dat volledig gericht is op de wensen van jonge ouders. Op deze manier ontzorgt Tiny Library niet alleen consumenten, maar ook producenten in hun eigen bijdrage aan de circulaire economie. Tiny Library heeft inmiddels sterke partnerships met verschillende merken, denk bijvoorbeeld aan: Joolz, Bugaboo, Greentom, Easywalker, BabyPlanet, Medela, BeSafe, Chicco, & Tummy Tub.

“Vroeger was nieuw kopen de norm voor je kindje. Maar huren wordt steeds gewoner, zeker bij generatie Z. Duurzaamheid en hergebruik wordt de nieuwe standaard. Daar wil ik heel graag aan bijdragen.”

- Julie, Founder Tiny Library.

Julie deelt tijdens de aflevering van Dragon’s Den haar visie voor een nieuwe wereld waarin we alleen gebruik maken van dat wat we écht nodig hebben. Ze roept ouders op om bij te dragen aan een harmonieuze deeleconomie, zónder in te hoeven leveren op comfort en gemak. Julie geeft aan dat op de juiste manier met producten omgaan, jonge ouders veel geld kan besparen. Daarnaast hoeven ze al die spullen niet te bewaren en staan - vaak nog bijna nieuwe - babyspullen niet meer te verstoffen op zolder.  

“Gemiddeld geven jonge ouders 3000 euro uit aan nieuwe babyspullen. Als je al die spullen bij ons huurt, bespaar je al gauw 70% van dat bedrag.” 

- Julie, Founder Tiny Library. 

In Nederland huren steeds meer mensen hun babyspullen bij Tiny Library. De volgende stap is om Tiny Library groot te maken in heel Europa, te beginnen met de Benelux. Benieuwd naar de reacties van de Dragons? Bekijk de aflevering op 30 mei bij Viaplay!

Nieuwsgierig naar onze bestsellers?

- Bugaboo Fox

- Joolz Aer

- Artipoppe draagzak

- Ergobaby draagzak

- Wipstoel babybjorn

- Stokke tripp trapp + newborn

- Besafe autostoeltje

- Medela kolf


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.