6 tips voor een fijne kraamtijd

6 tips voor een fijne kraamtijd

De kraamtijd is een bijzondere periode na de geboorte van je kindje waarin je als kersverse ouder moet wennen aan de nieuwe situatie. Ook een spannende tijd, want wat staat je allemaal te wachten en hoe zul je je voelen. 

Hieronder een paar tips hoe jij je kraamtijd goed voorbereid kunt in gaan: 

  1. Informeer jezelf: Lees boeken, artikelen en websites over de bevalling, borstvoeding, verzorging van de baby en kraamtijd. Bespreek ook je vragen en zorgen met je verloskundige of gynaecoloog.

  2. Maak een kraamplan: Bespreek je wensen en behoeften tijdens de kraamtijd met je partner en verloskundige en leg ze vast in een kraamplan. Hierin kun je bijvoorbeeld opnemen hoe je de borstvoeding wilt regelen, wie er op kraambezoek mag komen en welke huishoudelijke taken de kraamverzorgende op zich neemt.

  3. Regelen van praktische zaken: Zorg ervoor dat je alles in huis hebt wat je nodig hebt voor de baby en voor jezelf, zoals een co-sleeper, luiers, babykleertjes, voedingskussen, een kraampakket, etc. Regel ook praktische zaken zoals kraamzorg. Bekijk hier al onze kraamproducten. 

  4. Neem rust: De kraamtijd kan vermoeiend zijn. Probeer daarom zoveel mogelijk rust te nemen. Ook voor die tijd! Ga bijvoorbeeld overdag even liggen als de baby slaapt en vraag je partner of kraamverzorgende je te helpen met het huishouden. 

  5. Vraag om hulp: Schroom niet om hulp te vragen aan familie, vrienden of buren. Het is heel normaal om hulp nodig te hebben in de kraamtijd.

  6. Geniet van de tijd met je baby: De kraamtijd is een bijzondere tijd waarin je intensief kunt genieten van je baby. Probeer je daarom niet te veel druk op te leggen en neem de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie.

Duurzame keuzes in je kraamtijd 

Wil je, ook voor in deze bijzondere periode duurzame keuzes maken? Lees dan ook ons blog 9 tips voor een duurzame babyuitzetlijst


Reactie achterlaten

Reacties worden eerst goedgekeurd voordat we het plaatsen.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.