Is het ecosysteem klaar voor het PaaS-model?

Het lijkt zo simpel, je producten te huur aanbieden in plaats van te koop. Helaas blijkt dit in de praktijk nog niet zo makkelijk te zijn. De meeste systemen zijn ingericht voor het lineaire productiesysteem en het vergt soms creativiteit en omdenken om ons model toe te passen binnen de huidige systemen. Daarom bespreken we in deze blog het ecosysteem en waar de knelpunten liggen.

Producten verhuren: wat heb je nodig?

Net zoals traditionele eCommerce bedrijven gericht op retail heb je verschillende bedrijfsonderdelen en middelen nodig om te starten met het verhuren van spullen:

  • Logistiek
  • Website
  • Betaalsysteem
  • Financiering
  • Marketing

Hoewel de onderdelen hetzelfde zijn, heb je bij elk onderdeel te maken met uitdagingen waar vaak niet meteen een oplossing voor bestaat. We bespreken de uitdagingen hieronder per onderdeel.

Logistiek

Het verzenden van pakketten vormt geen probleem. De moeilijkheid ligt vooral bij het retour sturen van producten. Er bestaan nog weinig systemen of diensten die gespecialiseerd zijn in het retour sturen van producten of de diensten die bestaan zijn niet altijd voldoende ontwikkeld. Iets wat natuurlijk onmisbaar is voor PaaS-model. We hebben bijvoorbeeld met verschillende ophaalservices, maar er gingen vaak nog dingen mis. Het lukte soms niet om afgesproken tijden na te komen of pakketten werden niet meegenomen omdat deze niet goed verpakt waren.

Gelukkig zijn we sinds kort een nieuwe samenwerking gestart met een dienst die wel gespecialiseerd is in retouren: Returnista. Hoewel deze dienst niet per se gericht is op PaaS modellen, is het wel gespecialiseerd in het retourproces en onderscheid het zich door een goede service. Fijn, want service is een van de belangrijkste dingen wanneer je producten te huur aanbiedt. Klanten kunnen hier op basis van hun bestelgegevens aangeven welk pakket ze willen retourneren via welke logistieke dienst. Hierbij bieden we ook aan dat pakketten worden opgehaald bij de klant thuis in ruil voor een kleine vergoeding.

Wat betreft schoonmaak en refurbishment is er eigenlijk geen partij die dit op zich kan nemen. Voor nu werken we met een logistiek dienstverlener waar ook een stomerij in house zit. Dit werkt voor nu heel goed, maar op lange termijn willen we onze eigen refurbishment center openen omdat we merken dat het hele specifieke kennis is.

Julie Tiny Library

Website en betaalsysteem

Ook het betaalsysteem is anders aangezien je te maken hebt met maandelijkse betalingen en verschillende abonnementsvormen. Zelfs het grootste eCommerce platform Shopify biedt geen mogelijkheid voor een checkout voor abonnementen. Met de nodige creativiteit lukt het de verschillende abonnementsvormen en prijzen in te laden op de productpagina’s, maar de check-out regelt alleen eenmalige betalingen.

Om de betalingen voor de verschillende abonnement goed te laten verlopen gebruiken wij Firmhouse. Dit platform is gericht op abonnementen en zij beheren onze klanten en betaalsystemen. Ook de kredietcheck hoort bij hun dienst om zeker te zijn dat een klant maandelijks het abonnement kan betalen.

Financiering

Hier zit misschien nog wel de grootste uitdaging. In het geval van retail is voorfinanciering vaak niet een groot probleem omdat een investeerder weet dat producten binnen een paar maanden zijn verkocht en de financiering dus is terugverdiend. Bij PaaS-modellen ligt dit alleen anders aangezien het veel langer duurt voordat een investering is terugverdiend. Hier komt bij dat de producten in het bezit zijn van derden op het moment dat de investering nog niet is terugverdiend. Hierdoor hebben investeerders geen concreet onderpand.

Toch bestaan er ook voordelen voor de financiering van PaaS-modellen. Op het moment dat er voldoende producten in omloop zijn, zijn maandelijkse inkomsten vaak gegarandeerd wat juist weer stabiliteit en zekerheid biedt.

Wat is er dus nodig om het paas model optimaal te laten werken?

Partners in de keten die willen en kunnen mee innoveren. Zelf alles ontwikkelen is niet haalbaar. Daarom is onze visie om gebruik te maken van partijen in de markt die expertise hebben opgebouwd op een bepaald vlak en bereid zijn om hun service geschikt te maken voor ons abonnementsmodel.