Hoe kunnen we je helpen?

Veelgestelde vragen

Producten

Zijn de producten van goede kwaliteit?

Ja, wij willen de beste kwaliteit voor jouw baby en gebruiken alleen erkende merken die al jaren gespecialiseerd zijn in babyproducten en door ons zijn getest. Daarbij verhuren we alleen producten die in uitstekende staat zijn, omdat je baby alleen het beste verdient. Mis je een product die je graag wilt? Laat het ons dan weten. Wij houden ons aanbod up to date en staan altijd open voor suggesties.

Zijn de producten duurzaam?

Helaas zijn er nog niet voor alle producten duurzame varianten. In eerste instantie focussen we daarom met name op het stimuleren van het hergebruiken van de producten door de consument. Op die manier hoeven er überhaupt veel minder producten te worden geproduceerd.


Waar kan bieden we duurzame producten aan:

 • Bednest: gemaakt van FSC gecertificeerd hout

 • Tripp Trapp: gemaakt van FSC gecertificeerd hout en afgewerkt met lak op waterbasis

 • Petite Amélie: gemaakt van FSC gecertificeerd hout (Bednest, Tripp Trapp, Petite Amelie). De co-sleeper, wieg, kinderstoel en box zijn gemaakt van FSC gecertificeerd hout en afgewerkt met lak op waterbasis.

Hoe worden de producten geselecteerd?

We selecteren de producten nauwlettend op basis van de volgende criteria:

 1. Veiligheid: de producten moeten voldoen aan de veiligheidsstandaarden.

 2. Gebruiksvriendelijkheid: de producten zijn gemakkelijk in gebruik en goed te vervoeren en op te slaan

 3. Kwaliteit: producten zijn goed te onderhouden/reinigen en refurbishen.

 4. Stijl: producten zijn mooi, mensen willen ze in huis hebben of er mee gezien worden.

Worden de producten gereinigd/schoongemaakt?

Natuurlijk! We garanderen dat alle producten geïnspecteerd, gewassen en ontsmet worden voordat ze te huur aangeboden worden. Voor het huidje van je baby en omwille van de planeet gebruiken we alleen natuurlijke reinigingsmiddelen.

Zijn de producten wel veilig?

We werken uitsluitend met de beste leveranciers van babyproducten. Zodra een product terugkomt na de verhuurperiode wordt het helemaal nagekeken en getest op veiligheid voordat ze doorgaan naar de volgende baby.

Wat gebeurt er als ik een product heb beschadigd?

Slijtage/herstelbare schade

We gaan ervan uit dat je het product gebruikt, dus slijtage hoort erbij. En een ongelukje kan altijd gebeuren, zeker met baby’s. In het geval van stoffen bekleding kun je het zelf wassen (lees hiervoor goed het waslabel). Voorbeelden van slijtage of herstelbare schade: naad los, klein gaatje of vlek op een onopvallende plek of verf die een beetje is afgebladderd.


Onherstelbare schade

Wanneer er schade is die wij niet meer kunnen herstellen en die het product onbruikbaar maakt of de veiligheid in het geding brengt, dan moet je zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen twee dagen nadat de schade is ontstaan of bekend werd het aan ons melden. Je kunt ons dan direct bellen, een WhatsApp bericht sturen naar: 06-22455271 of mailen op: julie@tinylibrary.nl. (Stuur in dat geval ook foto’s van de schade). We regelen dan een vervangend product voor je. Ook brengen wij een bedrag van 15% van de nieuwwaarde van het gehuurde, of, wanneer 15% onredelijk is, een redelijk percentage van de nieuwwaarde van het gehuurde.

Voorbeelden van onherstelbare schade: vlek of schade op een opvallende plek, hout dat niet te repareren is.

Producten met schade graag altijd retourneren, zodat wij deze kunnen doneren aan Stichting Babyspullen.

Wat gebeurt er als mijn kinderwagen is gestolen?

Neem dan binnen 24 uur contact met ons op en dan bezorgen we snel weer een nieuwe. Wel ben je in geval van vermissing of diefstal een eigen risico verschuldigd van 30% van de nieuwwaarde van het gehuurde. Daarnaast moet je ook aangifte doen.


Kan ik de producten voor schade verzekeren?

We zijn momenteel bezig om dit mogelijk te maken.

Waar kan ik meer informatie vinden over de producten?

Voor meer informatie over onze producten, bekijk onze pagina met alle handleidingen.  Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. 

Abonnement

Hoe sluit ik een abonnement af bij de Tiny Library?

Dit doe je simpel en snel via onze webshop. Selecteer de producten die je tijdelijk wilt huren en reken deze af. Geef bij de betaling aan wanneer je de producten in ontvangst wilt nemen. Wij gaan de producten voor je in orde maken en nemen contact met je op wanneer we deze komen leveren.

Wanneer je een tweeling verwacht heb je meer babyspullen nodig. Om je financieel tegemoet te komen, geven we je een tweelingkorting. Dit betekent dat je op het tweede zelfde product 15% korting ontvangt voor de eerste 6 maanden. Neem contact op via info@tinylibrary.nl voor een persoonlijke kortingscode.

Wanneer je een abonnement hebt afgesloten bij Tiny Library krijg je automatisch een account. Onder account details kun je betaalgegevens en je adres wijzigen. 

Wat is de minimale of maximale looptijd van een abonnement?

Bij Tiny Library sluit je een abonnement af vanaf 3 maanden. Na deze periode kun je het huurcontract per maand opzeggen. Je hebt altijd het recht om producten binnen 14 dagen na bestelling te retourneren in originele staat. We hanteren geen maximale huurtermijn. Gebruik je het product niet meer? Laat het ons dan weten, dan zetten we je abonnement stop.


Wanneer gaat mijn abonnement in?

Het abonnement gaat in op de dag dat je het pakket hebt ontvangen.


Wat als ik van gedachte ben veranderd?

Je mag de spullen 14 dagen thuis op zicht hebben. We zijn ervan overtuigd dat je enorm blij zult zijn met onze kwaliteitsspullen voor jouw kleintje. Mocht je toch van gedachte veranderd zijn, geen probleem! Mits alles in de originele verpakking en ongebruikt en onbeschadigd is, mag je het kosteloos terugsturen en brengen we alleen de verzendkosten in rekening. Stuur ons een email naar julie@tinylibrary.nl onder vermelding van herroepingsrecht, je ordernummer en naam en wij regelen het voor je.


Heb je het product langer dan 14 dagen en ben je niet tevreden? Je kan het dan voor €25 omruilen voor een nieuw product.
Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn is 1 maand en dat kun je per e-mail opzeggen.


Ik wil graag mijn abonnement opzeggen. Hoe werkt dit?

Wat jammer dat je ons gaat verlaten! Meld het retour sturen van je product(en) aan via onze website: https://tinylibrary.nl/pages/retour-aanmelden. Houd er rekening mee dat wij een opzegtermijn van één maand hanteren en je de producten dus nog één maand na opzegging kunt gebruiken mits de minimale contractduur is behaald. Vervolgens ontvang je de instructies hoe je de producten kunt terugsturen en ontvang je een retourlabel of plannen we een ophaalmoment. 

Levering

Wanneer ontvang ik de producten?

Wij leveren met PostNL of Budbee.


Voor leveringen met PostNL geldt:

 • Maandag-vrijdag vóór 14:00 uur besteld is de volgende dag in huis. 

 • Zaterdag of zondag besteld is dinsdag in huis.


Leveringen met Budbee worden altijd in de avond bezorgd tussen 17:00 en 22:00 en zijn CO2 neutraal.


Wij raden aan om je babyuitzet ongeveer 4 weken voor de uitgerekende datum thuis te laten bezorgen. Mocht je kindje onverhoopt eerder geboren worden, laat het ons dan gewoon weten! Dan zorgen wij ervoor dat de door jouw bestelde producten zo spoedig mogelijk worden geleverd.


Hoe worden de producten geleverd?

 • Al onze pakketten worden verstuurd met PostNL of Budbee. 

 • Woon je in de buurt dan komen we de producten zelf brengen met de bakfiets, wel zo milieubewust!

Wat zijn de verzendkosten?

 • De verzendkosten voor alle zendingen binnen Nederland bedragen €6,95. 

 • De verzendkosten voor zendingen buiten Nederland van pakketten tot en met 10 kilogram bedragen €25,- 

 • De verzendingen buiten Nederland van pakketten boven 10 kilogram bedragen €34,-

Betaling

Hoe betaal ik mijn abonnement?

Bij de eerste betaling wordt direct een automatische incasso aangemaakt voor de huurproducten. Bestaande klanten kunnen inloggen met een eigen emailadres, vervolgens is daar een overzicht van de facturen zichtbaar. Voor de koopproducten betaal je een eenmalige betaling.


Wat zit erin begrepen in het abonnement?

Je betaalt elke maand voor het abonnement. De prijs is afhankelijk van de producten die je op dat moment huurt. De prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten.


Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kunt betalen via Ideal, met alle banken. Daarnaast kun je ook betalen met de Tiny Library giftcard. Neem daarvoor contact op met info@tinylibrary.nl


Retourproces

Gebruik je de producten niet meer en wil je ze retour sturen?

Gebruik je de producten niet meer en wil je ze retour sturen?

Stuur ons dan één maand van te voren een bericht op info@tinylibrary.nl of meld je retour aan via onze website - https://tinylibrary.nl/pages/retour-aanmelden.  Vul daarnaast ook het retourformulier in dat je hebt ontvangen bij het product. Voeg deze toe aan het pakket wanneer je het product retourneert. Het is mogelijk om de producten retour te sturen op twee manieren:


 1. Je kan de producten via de normale bezorgservice opsturen naar: Molensteijn 8, 3454 PT, De Meern (t.n.v. Hartevelt) of laat je retour weten via onze website zodat we je kunnen voorzien van een retourlabel. Laat ons sowieso even weten wanneer je de producten retour stuurt, dan kunnen wij daar rekening mee houden.
 2. We kunnen de producten ook bij jouw thuis ophalen voor €15,-  Indien je dit wenst, laat dit dan weten via een e-mail aan info@tinylibrary.nlof meld je retour aan via onze website - https://tinylibrary.nl/pages/retour-aanmelden - en kies voor de optie thuis ophalen. Herroepingsrecht

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.


Gevolgen van herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag Herroeping waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van de terugzending komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Uitgezonderd van het herroepingsrecht is een consumentenkoop die ziet op de levering van:


 • volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;

 • producten die snel bederven of die een beperkte houdbaarheid hebben;

 • producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;

 • producten die na levering door hun aard onherroepelijk zijn vermengd met andere zaken;

 • audio- en video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken;

 • kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van een overeenkomst voor de geregelde levering van dergelijke publicaties (een abonnement).

Schade

Wat gebeurt er als ik een product heb beschadigd?

We gaan ervan uit dat je het product gebruikt, dus slijtage hoort erbij. En een ongelukje kan altijd gebeuren, zeker met babies. In het geval van stoffen bekleding kun je het zelf wassen (lees hiervoor goed het waslabel). Voorbeelden van slijtage of herstelbare schade: naad los, klein gaatje of vlek op een onopvallende plek of verf die een beetje is afgebladderd.


Wanneer er schade is die wij niet meer kunnen herstellen en die het product onbruikbaar maakt of de veiligheid in het geding brengt, dan moet je zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen twee dagen nadat de schade is ontstaan of bekend werd het aan ons melden. Je kunt ons dan direct bellen, een WhatsApp bericht sturen naar: 06-22455271 of mailen op julie@tinylibrary.nl(Stuur in dat geval ook meteen foto’s van de schade). We regelen dan een vervangend product voor je. Ook brengen wij een boete van 15% van de nieuwwaarde van het gehuurde, of, wanneer 15% onredelijk is, een redelijk percentage van de nieuwwaarde van het gehuurde in rekening. Voorbeelden van onherstelbare schade: vlek of schade op een opvallende plek, hout dat niet te repareren is.


Producten met schade graag altijd retourneren, zodat wij deze kunnen doneren aan Stichting Babyspullen.


Wat gebeurt er als mijn kinderwagen is gestolen?

Neem dan binnen 24 uur contact met ons op en dan bezorgen we snel weer een nieuwe. Wel ben je in geval van vermissing of diefstal een eigen risico verschuldigd van 30% van de nieuwwaarde van het gehuurde. Daarnaast moet je ook aangifte doen.


Kan ik de producten voor schade verzekeren?

We zijn momenteel bezig om dit mogelijk te maken.